KINESKA TENISERKA PRONAĐENA? Pojavio se snima sa turnira, ali i dalje mnogima ništa nije jasno! (VIDEO)
EPA/ ANDREW GOMBERT

 

Na objavljenim fotografijama, Pengova se može videti među gostima na finalu Fila Kids Junior Tenis Čalendžer, obučena u tamnoplavu jaknu i bele pantalone, prenosi Rojters.

OBOŽAVA SRBIJU, ĐOKOVIĆA I ANU IVANOVIĆ! Lepa Andrea je zaludela čitavu planetu, a sada otkriva kako je NOVAK SPASIO, kakvu poruku ima za "orlove" i zašto jedva čeka dolazak u našu zemlju!

IZJAVA ĐOKOVIĆA NAPRAVILA POMETNJU! Novak se oglasio nakon poraza i ODUŠEVIO celu Srbiju!

Bivša prva teniserka sveta u dublu nije se pojavljivala u javnosti od kada je 2. novembra na kineskim društvenim mrežama objavila da ju je bivši potpredsednik Džang Gaoli primorao na seks pre tri godine i da su kasnije imali dobrovoljnu vezu, ali ni Džang ni kineska vlada nisu komentarisali njene navode.

Njen komentar je brzo obrisan sa društvene mreže Weibo, vodeće kineske drušstvene mreže, ali su se skrinšotovi njenih optužbi pojavili na Internetu.



Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da nije bilo upoznato sa kontroverzama oko Peng (35), koja se vodila kao nestala nakon što je optužila bivšeg visokog zvaničnika da ju je seksualno napastvovao.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan rekao je novinarima da pitanje nije diplomatsko, kao i da nije upućen u situaciju, preneo je AP.

Ženska teniska asocijacija (WTA) je zahtevala da se situacija sa Pengovom "razmotri na odgovarajući način, što znači da navodi moraju da se ispitaju u potpunosti pravedno, transparentno i bez cenzure", uz pretnju da će se, u suprotnom, povući sa turnira u Kini.
KINESKA TENISERKA PRONAĐENA? Pojavio se snima sa turnira, ali i dalje mnogima ništa nije jasno! (VIDEO)

EPA/ Francis Malasig

 


Zabrinutost zbog navoda kineske teniserke, izrazila je i muška teniska asocijacija (ATP), a brojni teniseri pojedinačno su pozvali na istragu povodom njenog nestanka.

Portparolka Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Ženevi pozvala je u petak na "istragu sa punom transparentnošću o seksualnom napadu".

Peng je nekada bila u vrhu svetskog tenisa u dublu - osvojila je Vimbldon 2013. godine i Rolan Garos godinu dana kasnije, a tri puta je učestvovala na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading