STIGLE ŠOKANTNE INFORMACIJE Misterija oko nestanka Šuai Peng je upravo postala još veća
EPA-EFE/WU HONG

Kineska teniserka Šuai Peng se vodi kao nestala, a nedavno je objavljeno da se oglasila mejlom. Stiv Sajmon, predsednik Ženske teniske asocijacije (VTA), oglasio se povodom pisma koje je navodno dobio od nestale kineske teniserke Šuai Peng, rekavši da mu je "teško da poveruje" da je Kineskinja autor mejla.

Dve nedelje pošto je Šuai Peng optužila nekadašnjeg vicepremijera Kine Džanga Gaolija za seksualno zlostavljanje, jedini trag koji se može naći o kineskoj teniserki je pismo koji je poslala predsedniku VTA.

Misteriozni nestanak posle prijave

Pismo, odnosno mejl koji je poslat Sajmonu, objavio je kineski državni medij "CGTN", ali brojni novinari, pa ni sam Sajmon, nisu uvereni u to da je Peng na bezbednom, odnosno da je uopšte ona napisala pismo.

 

 


Nedugo posle dobijanja mejla, prvi čovek krovne organizacije ženskog tenisa se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- Saopštenje koje je danas objavio kineski državni medij, a tiče se Šuai Peng, samo me je dodatno zabrinulo oko njene bezbednosti i toga gde se nalazi. Teško mi je da poverujem da je Šuai Peng napisala taj i-mejl ili da veruje u to što je napisano u njeno ime. Peng Šuai je pokazala neverovatnu hrabrost time što je optužila bivšeg visoko čelnika u kineskoj vladi. VTA i ostatak sveta moraju da dobiju jasan dokaz da je ona bezbedna. Neprestano sam pokušavao da doprem do nje na nekoliko različitih načina, ali nisam uspeo. Peng Šuai mora da ima pravo da slobodno govori, bez pritiska i zastrašivanja sa bilo čije strane. Njene optužbe o seksualnom zlostavljanju moraju biti poštovane i istražene potpuno transparentno, bez cenzure. Moramo poštovati i čuti glasove žena, bez cenzure - podvukao je Sajmon.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading