ITALIJAN OTKRIO TAJNU POSLE VIŠE OD 15 GODINA! Evo kako je spasao Novakovu karijeru - video je nešto što niko drugi nije!
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković je danas, prema mišljenju mnogih, najbolji teniser svih vremena. Osvojio je 20 grend slemova, čime deli prvo mesto sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na večnoj listi, rekorder je po broju masters titula, drži rekord i po broju nedelju provedenih na prvom mestu ATP liste.

U Parizu je osvojio 37. masters titulu pobediviši Danila Medvedeva u finalu posle preokreta. Tako je još jednom pomerio granice "belog sporta".

ITALIJAN OTKRIO TAJNU POSLE VIŠE OD 15 GODINA! Evo kako je spasao Novakovu karijeru - video je nešto što niko drugi nije!

Tanjug/Ap

 

Ipak, veliko je pitanje da li bi Nole postao to što jeste da nije bilo jednog čoveka - Rikarda Pjatija. Jednog od najboljih tenisih trenera. 

Čuveni Italijan je radio sa Đokovićem u periodu između 2005. i 2006. godine i pomogao mu je dosta na početku karijere. Prisetio se toga u razgovoru za "MSN".

"Bilo je proleće 2005. godine. Uživao sam u uspehu Ivana Ljubičića i želeo sam da vidim neke mlade igrače. Prijatelj mi je rekao da ima tu jedna klinac, 250. na svetu. Gledao sam ga samo jednom u Australiji, kad je ubedljivo izgubio od Marata Safina (6:0, 6:2, 6:1). To je samo dokaz da ne treba da donosite zaključke prerano", počeo je Pjati.

HRVAT U TRANSU ZBOG NOVAKA! Ivanišević otvorio dušu, otkrio koliko mu znači rad sa Đokovićem!

Zatim je otkrio jednu situaciju koja je verovatno bila i prelomna za Novakovu karijeru.

"Radili smo zajedno oko godinu i po dana. Primetio sam da uvek čkilji pre nego što udari lopticu. Savetovao sam njegovu porodicu da ga odvede kod oftalmologa. Ispostavilo se da je imao duplo manju dioptriju od one što su mu dali".

AMERIKANCI NAPRAVILI PRESEDAN ZBOG SRBINA! Đoković je uradio nešto što Federer i Nadal mogu samo da sanjaju!

Na direktno pitanje da li žali što nije ostao da sarađuje sa Srbinom, jer bi danas imao 20 osvojenih grend slem titula sa njim kaže:

"Ne. Ne žalim. Njegov otac je od mene zahtevao potpunu posvećenost, ali ja sam lojalan svojoj deci i nisam mogao da se odvojim od njim. Tu je bio i još jedan problem. Ljubičić je Hrvat, Đoković je Srbin, situacija na Balkanu nije bila idealna sa te dve zemlje i eto. Ipak, osvajanje grend slema je i danas san za mene koji delim sa Janikom Sinerom i naša potraga za Svetim gralom se nastavlja", završio je Pjati.

SKANDALOZNO! Sramotan potez ATP - Đoković brutalno POKRADEN! Čine sve samo da bi zaštitili Federera i Nadala!

Italijanski stručnjak trenutno radi sa Janikom Sinerom koga mnogi porede baš sa Đokovićem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading