ŠOK VESTI IZ AUSTRALIJE Ministar stao uz Đokovića, mora da mu se dozvoli da igra po svaku cenu
EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković, devetostruki pobednik Australijan opena (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021), pred start Mastersa u Parizu je rešio da više ne priča o vakcinaciji i predstojeće, Ozi openu:

- Odlučiću da li idem u Australiju nakon što vidim zvanično saopštenje Teniske asocijacije. Do tada, ja to više neću komentarisati - poručio Novak.

 

Oglasio se u međuvremenu i Den Tihen, federalni ministar turizma najmanjeg kontinenta.

Pružio je podršku najboljem na svetu, što je u suprotnosti sa rečima njegovih kolega iz vlasti:

- Treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, posebno najbolje na svetu i oni mogu da prođu karantin... Čini mi se da je to razuman predlog. Novak Đoković je bio apsolutni nosilac Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je on spreman da odradi dvonedeljni karantin.

ŠOK VESTI IZ AUSTRALIJE Ministar stao uz Đokovića, mora da mu se dozvoli da igra po svaku cenu

EPA-EFE/JAMES ROSS

 

Ministar nije osporio da je vakcinacija važna, ali smatra da teniseri mogu da budu bezbedni i bez nje, ukoliko se pridržavaju mera.

- Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo jeste da koristimo zdravi razum. Ako postoji karantin, igrači su bezbedni, to znači da možemo da organizujemo najbolji mogući turnir.

Premijer Skot Morison je takođe malo "spustio loptu" rečima da će nevakcinisani moći da igraju u Melburnu:

- Identična pravila važe za sve, bez obzira da li je reč o pobedniku Grend slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu ili bilo kome drugom. Da nisam duplo vakcinisan kada sam stigao kući iz Glazgova, proveo bih dve nedelje u karantinu u Sidneju. Države će postaviti pravila o karantinu, onakva kakva jesu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading