POSLE JEDNOG OD NAJŽEŠĆIH NAPADA NA NOVAKA Legenda se oglasila: Izvinjavam se u ime moje države!
EPA-EFE/DAVE HUNT

Premijer australijske države Viktorija Danijel Endruz ne menja stav ni za jotu:

- Svi ljudi koji gledaju tenis na Australijan openu imaće dve doze vakcine, svi koji tamo rade imaće dve doze. Razumno je da ako želite da uđete u zemlju da biste učestvovali na tom turniru, onda treba da se dvostruko vakcinišete.

Najave su da će na Ozi openu moći da igraju samo vakcinisani.

Čini se da bi sve olako prošlo da nije u pitanju i Novak Đoković, devetostruki šampion u Melburnu (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021).

Bez Srbina Australijan open (počinje 17. januara) ne bi bio ono što jeste, pa se podiglo mnogo bure.

Muka domaćina je što Novak ne želi da kaže da li se vakcinisao. Ima i podršku velikog broja kolega, između ostalog jedinog koji ga je ove godine pobedio na gren slemovima, Danila Medvedeva, trećeplasiranog na ATP listi Stefanosa Cicipasa i najbolje teniserke sveta Australijanke Ešli Barti.

Problem je što se ne pitaju kolege teniseri, već lokalne vlasti.

Uz to strani mediji, pre svega zapadni, non-stop prozivaju Noleta.

Jedan je baš daleko otišao. "Australijan" je stavio naslov "Da li je Đoković vredan toga da ugrozimo Australijan open?". 

U tekstu se kritikuje mogućnost da se na predstojećem gren slemu dozvoli i nevakcinisanim takmičarima da se nadmeću, a u fokusu je Nole. Autor ga vidi kao krivca zbog mogućeg popuštanja mera.

Ipak, jedno zvučno ime, iz Australije, je stalo uz Noleta.

Bivši direktor Australijan opena Pol Meknami, petostruki gren slem šampion (u dublu i miksu), osvajač Dejvis kupa i nekada najbolji dubl igrač planete, kada je video tekst poručio je.

- Izvinjavam se u ime moje države!

Nije on samo sad stao uz Novaka, činio je to i ranije, kao kada je ATP doneo odluku da se srpskom teniseru zabrani učešće u izborima za Savet igrača, jer je osnovao svojevrsni sindikat, Asocijaciju profesionalnih tenisera (PTPA).

- Tužno je to što rade Đokoviću. Neverovatno je da je svetskom broju jedan praktično zabranjeno da se bori za prava tenisera. Ovo nije demokratija i ovo nisu principi na kojima treba da počiva ATP. Osnivači ove organizacije, uključujući i velikog Artura Eša, stideli bi se zbog ovakve odluke, koja je pre svega usmerena protiv tenisa

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera

26.10.2021 22:01

Neznam sta je ovdje nejasno, pogotovo Novaku??? Ispostuj uslove i putuj, ako neces ne drami i dedi kuci!