RUS U VELIKOM PROBLEMU Medvedev pretio Novaku, a sad je dobio brutalan udarac od kog će dugo oporavljati
Tanjug/Ap

Nadao se da će postati svetski reket broj jedan umesto Novaka Đokovića, a Danilu Medvedevu sad mu preti sunovrat i pad na treću, možda čak i na četvrtu poziciju. 

Da je osvojio Indijan Vels, mogao je Medvedev da prestigne Novaka na sedam dana i odmah zatim ostane bez trona, a sad ga možda čeka veliki pad. Prvog novembra se brišu bodovi osvojeni u Parizu 2019. godine, a osmog u Parizu 2020. godine, zbog pravila koje je ATP menjao!

Tako će u sedam dana prvo Novak, a onda Danil izgubiti po 1.000 bodova, pošto je Srbin osvojio taj turnir 2019. godine, a Rus 12 meseci kasnije. I upravo je ta nedelja mogla biti ona u kojoj je Medvedev postao najbolji na svetu, ali se to nije desilo. 

Iako je na US Openu dobio Novaka u finalu, Medvedev u poslednjem delu sezone brani ogroman broj bodova i zato je i dalje u ozbiljnom zaostatku u odnosu na Novaka. Do kraja sezone on brani čak 2.500 bodova jer je osvojio titule u Parizu i na završnom mastersu sezone.

Nigde ne može da poboljša svoj sadašnji skor od 9.540 bodova i sada su dva tenisera vrlo blizu tome da ga prestignu! To su Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev. Grku on beži 1.590 bodova, a Nemcu nešto manje od 2.900 poena. A obojicu su otišla na ATP turnir u Beču gde jure titulu i novih 500 bodova u trci.

U ATP trci su još bliži, pa je tako Cicipas na manje od 800, a Zverev na manje od 1.400 bodova od Rusa i zapravo su jako blizu tome da ugroze njegovo drugo mesto.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading