SRBIJA NA NOGAMA! Novak ponovo oduševio naciju, doneo je još jednu važnu odluku!
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki objavio je uži spisak igrača za predstojeći Dejvis kup. 

Na spisku se nalazi i najbolji teniser sveta Novak Đoković. 

Nole je jedan od petorica igrača koji će braniti boje Srbije u Insbruku, 26. i 27. novembra na mečevima protiv Nemačke i Austrije.

Pobednik grupe F izboriće plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Insbruku, a polufinala su zakazana za 3. i 4. decembar u Madridu. Finale je na programu 5. decembra.

Uži spiskovi, ali ne i konačni sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatacija računaju u predstojećim susretima finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa, stigli na adresu Međunarodne teniske federacije (ITF).

SRBIJA NA NOGAMA! Novak ponovo oduševio naciju, doneo je još jednu važnu odluku!

AP/Hamish Blair

 

Na užem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije, Viktora Troickog, nalaze se: Novak Đoković (1. mesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (40), Laslo Đere (52), Miomir Kecmanović (73).

- Približio se Dejvis kup, svima nama najradosniji deo sezone, jer koliko god da je tenis individualni sport, naš tim je uvek jak i kompaktan, nama je uvek u srcu timsko takmičenje i borba za Srbiju. Tako je od kako smo kročili u ovo takmičenje, uvek sa istim žarom pristupamo Dejvis kupu i uvek nam je cilj trofej. Za mesec dana krećemo u bitku za novu “salataru” iz Insbruka, dalje preko Torina do Madrida. U deset dana očekuje nas mnoštvo mečeva, teških mečeva i verujemo da ćemo na kraju stići do željenog cilja. Iz nas je ogromno iskustvo i ono što nam niko ne može izbrisati i osporiti, a to je ogromna hrabrost i želja da se donese pobeda našoj zemlji. Uži spisak je danas poslat u ITF, imamo pravo izmene dva igrača. U Beogradu ćemo imati pripreme od 15. do 19. novembra u Teniskom centru Novak nakon kojeg ćemo definitivno znati sa kojim timom idemo na put i u nove bitke. Na pripremama će uz tim koji sam prijavio biti i naš najbolji dubl igrač Nikola Ćaćić - rekao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki koji je 2010. Srbiji doneo odlučujući poen u borbi za Dejvis kup trofej u beogradskoj Areni u susretu sa timom Francuske.

Svi mečevi igraće se na tvrdoj podlozi, a domaćin polufinalnih mečeva, kao i samog finala biće španska prestonica kao što je bio slučaj i 2019. u premijernoj sezoni novog formata Dejvis kup takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading