O NJOJ PRIČA CEO SVET! Zbog depresije prestala da se bavi manekenstvom, pa postala jedna od najboljih teniserki (FOTO)
Foto: EPA/EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Gotovo po pravilu, svaki ženski turnir priredi nam neko veliko iznenađenje. Izuzetak nije bio ni nedavno završeni masters u Indijan Velsu koji je osvojila španska teniserka Paula Badosa pošto je u velikom finalau savladala Viktoriju Azarenku. 

Badosa je rođena 1997. godine u Njujorku i trentuno je 13. na WTA listi.

Pažnju javnosti skrenula je ove sezone na Rolan Garosu kada je stigla do četvrtfinala, da bi u kalifornijskoj pustinji došla do prve velike titule. 

Iako je sezonu počela na 70. mestu WTA liste, sa 40 pobeda napravila je veliki skok, a vrhunac je osvojeni turnir u Indijan Velsu. Osim dobrim teniskim nastupima, veliku pažnju je privukla i svojom lepotom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Zanimljivo je da je kao dete bila model, jer su joj roditelji iz sveta mode. Ipak, zbog toga je imala problem s depresijom za koji joj je trebalo dosta vremena da se izleči.

Odlično je ova mlada teniserka igrala i u Tokiju na Olimpijskim igrama gde je dogurala do četvrtfinala, ali se onesvestila zbog paklenih vrućina.

"Put je bio težak, ali uz naporan rad, entuzijazam i veru, nagrada je došla. Nikada ne dopustite nikome da vam kaže da ne možete postići nešto. A ako je tako, pokažite mu suprotno. Ispunila sam jedan od svojih snova, odigrati finale jednog od najboljih turnira na svetu protiv legende ovog sporta. I još pritom pobediti. Ne možete zamisliti koliko sam puta sanjala o ovome... Taj san me održao u životu, održao iznad svega, dao mi snagu da nastavim da se borim. Nema ničeg snažnijeg od toga. Nikada ne prestanite sanjati, niti jedan san nije prevelik", rekla je Badosa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

"Ništa nije nemoguće, evo ja sam doklaz. Ako se boriš, ako radiš, sve možeš. Ja sam nekada gledala Azarenku na TV-u i pitala trenera mogu li jednog dana biti kao ona, a evo - sada sam uspela da je pobedim u velikom finalu. Prošla sam kroz teška vremena, ali nisam odustajala. Verujte do poslednjeg trena", poručila je španska teniserka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading