PLANETA DRHTI! Procurili Novakovi planovi, a tri stvari su žestoko zabrinule navijače Federera i Nadala
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Nema više dileme, Novak Đoković napada još tri pehara do kraja sezone. Srbin je otkrio da će učestvovati na masters turniru u Parizu, zatim Torinu, koji je od Londona preuzeo domaćinstvo završnog mastersa, te Dejvis kupu. Đoković je tako svima jasno stavio do znanja da kreće po tri nova rekorda.

 

Prvo, u "gradu svetlosti" će pokušati da osvoji 37. masters titulu. Time bi postao apsolutni rekorder, i to samostalno na vrhu, jer trenutno po 36 trofeja sa turnira iz "serije 1000" imaju Srbin i Nadal.

Drugo, u Torinu će probati da dođe do pehara na završnom mastersu sedmi put u karijeri. To bi, takođe, bio rekord. Novak je tu ATP krunu osvajao 2008, 2012, 2013, 2014 i, poslednji put, sad već davne 2015, pa je sa pet trofeja na deobi drugog mesta, sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom. Osvoji li torinsku titulu ove godine, doći će do deobe prvog mesta, sa aktuelnim rekorderom, Rodžerom Federerom, koji je šest puta u karijeri osvajao završni masters (poslednji put pre čak 10 godina).

Treće, možda i najvažnije, uspe li u ATP trci (koju treba razlikovati od ATP liste, jer se u "trci" računaju samo ovosezonski bodovi) da završi 2021. kao prvi, Đoković će oboriti još jedan rekord "belog sporta". Trenutno su on i njegov teniski idol iz detinjstva Pit Sampras na deobi čelne pozicije, sa po šest godina koje su završili kao najbolji igrači sveta, a u slučaju novog uspeha Srbina , Đoković bi samostalno bio na prvom mestu ove "večne liste".

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading