NIJE FER! Teniser digao glas, jedna stvar ga je mnogo iznervirala!
EPA/John Mabanglo

Zbog pandemije korona virusa tokom 2020. godine, ATP je štitio bodove osvojene iz 2019. godine.

Stoga, teniseri su mogli da biraju da li će igrati ili ne, a najpoznatiji slučaj je Rodžer Federer, koji iako dugo nije igrao, ostao je među Top 10, sve do danas.

Takav način prokomentarisao je mladi Danac, Holger Rune.

- Vi znate da sam veoma vredan i da se obično ne žalim. Ove godine, snažno sam se borio da ostvarim svoje ciljeve i uđem u top 100. ATP je konstantno otežavao posao meni i mnogim drugim mladim teniserima zbog toga što su 'zamrznuli' renking 2019. godine, što znači da igrači na ATP turu i dalje imaju poene od rezultata iz 2019. Bez obzira na njihove rezultate 2020. i 2021 - napisao je Rune na Instagramu.

NIJE FER! Teniser digao glas, jedna stvar ga je mnogo iznervirala!

EPA/John Mabanglo

 

 

Rune smatra da je zaslužio bolje mesto na rang listi.

- Gledajući na uobičajeno bodovanje od pre dve godine, ja bih bio 62. na svetu, a ne 124. Da li je to važno? Da, jer kada ste ambiciozni i naporno radite, važno je da budete nagrađene. Sa tim renkingom bih bio u mogućnosti da igram bolje turnire i osećao bih da se moj naporan rad isplatio. Osećam se umorno i ljut sam zato što mislim da ovaj sistem nije fer. Volim tenis, ali trebalo bi da se takmičimo pod jednakim uslovima - dodao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading