SVET OČIMA NE VERUJE Stigla nova vest o Australijan openu koja će promeniti sve u Đokovićevoj karijeri
EPA/Ian Langsdon

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu u Melburnu. Nekadašnja treća teniserka sveta u dublu Kejsi Delakva, finalistkinja sva četiri gren slema u ovoj konkurenciji, tvrdi da mere neće biti rigorozne kao što se danima najavljuje.

 

Australijanka je ubeđena da će Novak Đoković i svi ostali teniseri moći normalno da igraju, bez obzira na to da li će biti vakcinisani ili ne, ali će svakako morati kao lane, u dvonedeljni karantin.

Juriš na rekord

Novak Đoković će tako imati priliku da postane prvi teniser u istoriji sa 21 grend slem peharom. Trenurno ima 20, koliko i Rafael Nadal i Rodžer Federer. 

- Vakcine neće biti obavezne – tvrdi Delakva a ono što daje ekstra značaj njenim rečima je činjenica da je od strane Krejga Tajlija, direktora turnira, zadužena za kontakte sa VTA turom u vezi dolaska u Melburn i mera koje će biti primenjene.  

Vakcinacija je najbolje rešenje

- Mogu da kažem da će u Australiju moći da dođu i vakcinisani i nevakcinisani teniseri, ali će imati različite uslove boravka – dodaje 36-godišnja Delakva koja je u singlu bila 26. na svetu. Ona radi i kao TV komentator.

- Svi će imati priliku da igraju – dodaje Delakva uz objašnjenje da će i narednog januara, baš kao i ovog, teniseri u Melburn doputovati posebnim čarter avionima. – Naravno, uslovi boravka po dolasku neće biti isti za vakcinisane i nevakcinisane tenisere. Zato je moja poruka svima, vakcinišite se što pre.

Naravno, sve dok se australijske vlasti zvanično ne odrede prema ovoj situaciji, neće se znati šta će tačno biti neophodno za igranje u Melburnu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading