NIKAKO NE MOŽE DA ZABORAVI MEČ SA ĐOKOVIĆEM! Amerikanac otkrio po čemu se Novak razlikuje od ostalih tenisera!
Tanjug/Ap

Američki teniser Dženson Bruksbi bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja US Opena. Stigao je do osmine finala gde je sa 3:1 izgubio od Novaka Đokovića.

Bruksbi je pružio snažan otpor najboljem teniseru sveta, a prvi set je dobio sa ubedljivih 6:1. 

Ipak, Novak je podigao nivo igre i slavio u četiri seta.

Mladi Amerikanac ističe da je igranje sa Đokovićem nezaboravno iskustvo, a otrkio je i da mu je posle tog duela bilo potrebno nekoliko dana da se oporavi.

- Ne postoji ništa uzbudljivije od igranja na "Artur Ešu" protiv Novaka Đokovića. Taj osećaj me stopostotno motiviše da se vratim tamo, da ponovo osetim isto. Posle meča, trebalo mi je nekoliko dana da se odmorim. Od tada sam radio na fizičkim kapacitetima, na poboljšanju kondicije. Spreman sam da se opet takmičim - rekao je Bruksbi.

NIKAKO NE MOŽE DA ZABORAVI MEČ SA ĐOKOVIĆEM! Amerikanac otkrio po čemu se Novak razlikuje od ostalih tenisera!

EPA

 

I upravo je to jedno od najjačih oružja Novaka Đokovića, koji svojom igrom iscrpi rivala i malo je onih koji mogu da mu pariraju u mečevima na tri seta, jer prosto izgube snagu. 

Bruksbi dodaje da u tenisu nije najvažnija jačina udaraca.

- Za mene tenis nije u tome da udarite lopticu što jače. Bitnije mi je gde treba uputiti svaku od njih, imati u vidi najmanje detalje i tačno sprovesti sve ono što se radi na svakom treningu. Po meni poenta tenisa je odabrati pravi udarac u pravo vreme - zaključio je 20-godišnji Amerikanac koji je 79. na ATP listi.

Dženson Bruksbi je odlično startovao na mastersu u Indijan Velsu pošto je u dva seta pobedio Ilkela. Rival u drugom kolu mu je Nemac Aleksandar Zverev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading