MEGAPREOKRET Ništa nije onako kako se mislilo o Đokoviću, Medvedevu i prvom mestu na ATP listi
Tanjug/Ap

Novak Đoković ne može da izgubi prvo mesto na ATP listi na sedam dana posle Indijan Velsa, ko god da ga osvoji. Danil Medvedev ipak ne može dasvrgne teniskog kralja čak ni na sedam dana sledećeg ponedeljka, a pitanje je i kad će imati prvu priliku da eventualno postane najbolji teniser planete. 

 

 

Đokovićeva prednost na ATP listi u odnosu na Medvedeva u ovom trenutku iznosi 1.058 poena. U ove dve nedelje Srbin brani 203 poena, sve još iz 2019, i to sa dva turnira. Zbog korone, Indijan Vels se sada igra u terminu Šangaja, a kako nijedan od ova dva mastersa nije igran 2020, tek saa izlaze poeni od pre dve sezone. I to za oba. Zato Novak gubi 23 iz Indijan Velsa i 180 iz Šangaja.

Slična je situacija i sa Medvedevim, samo što on gubi više poena, jer brani trofej iz najvećeg kineskog grada, dakle 1.000 poena, plus 25 iz Indijan Velsa.

Sve to je ionako komplikovano, a zbog korone je još komplikovanije, ali računica je jasna – Đoković će u najgorem slučaju, dakle ako Medvedev osvoji Indijan Vels, imati prednost od 890 poena. Znači, Novak ostaje prvi do daljnjeg... A dokle, više će se znati kad donese odluku o tome da li će igrati do kraja godine na nekom turniru, a najvaažnija su svakako dva - masters u parizu i završni masters u Torinu. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading