LEGENDARNI ITALIJAN REKAO NEŠTO ŠTO SE MNOGI NE USUĐUJU DA KAŽU! Uporedio Đokovića, Federera i Nadala i digao teniski svet na noge!
EPA-EFE/NIC BOTHMA

Proslavljeni italijanski teniser Paolo Bertoluči govorio je o Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu. 

Bertoluči je svojevremeno bio 12. teniser sveta, a sa reprezentacijom Italije je osvojio Dejvis kup 1976. godine. 

Nije tajna da Federer ima najviše navijača, i Bertoluči je jedan od njih, ali priznaje da se najviše divi Đokoviću, za kog smatra da je najbolji teniser svih vremena. 

„Federer je tenis, svi smo mi federerovci, ali Đoković iz 2015. i poslednjih godinu dana najbolji je igrač u istoriji. Nadal i on u stanju su da konstantno mentalno i takmičarski budu u ritmu u kojem ja ne bih izdržao ni pet minuta. Kako to rade? Zavidim im i divim im se“, rekao je Bertoluči.

LEGENDARNI ITALIJAN REKAO NEŠTO ŠTO SE MNOGI NE USUĐUJU DA KAŽU! Uporedio Đokovića, Federera i Nadala i digao teniski svet na noge!

EPA-EFE/YOAN VALAT

 

Govorio je i o skromnosti trojice veličanstvenih.

„Sva trojica poznaju istoriju sporta i poštuju je. Sretnete ih na večeri, uvek će prići da se pozdrave, znaju ko ste i proćaskaju. To je znak obrazovanja, ali i pristojnosti i skromnosti“.

Ističe da je za uspešnu karijeru veoma važna emotivna stabilnost.

„U tenisu je takođe važno pronaći pravu ženu. Federerova supruga je teniserka, kao i Beretinijeva devojka; Đoković je svoju ženu upoznao u školi, a Nadal svoju zna još otkad je bio dete. Sa druge strane imate Borga, koji se izgubio u nekom trenutku“, zaključuje 70-godišnji Bertoluči.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading