OTKRIVEN PAKLENI PLAN ATP! Đoković ostaje bez prvog mesta!
Tanjug/Ap

 

Srpski teniser Novak Đoković gazi 340. nedelju na vrhu ATP liste. Međutim, uskoro bi mogao da usledi kraj ovoj nestvarnoj seriji, a za sve je zaslužan plan koji je ATP skovao.

Naime, Đoković će naredne nedelje ostati bez 500 bodova osvojenih na turniru u Tokiju. To svakako znači da je Novak prvi do 1. novembra, ali mu se tog datuma briše 1000 bodova osvojenih u Parizu 2019. godine.

Tada je Novak osvojio trofej, ali zbog "zamrzavanja" bodova, i dalje mu se računaju bodovi iako je turnir od pre dve godine. Problem je što je 1. novembar datum pre odigravanja mastersa u Parizu ove godine, pa bi Đoković poene koje bi eventulano osvojio u  "Bersiju" ove sezone tek kasnije dobio.

OTKRIVEN PAKLENI PLAN ATP! Đoković ostaje bez prvog mesta!

Tanjug/Ap

 

ATP bi trebalo da 8. novembra obriše bodove sa masters u Parizu koji je igran 2020. godine, a kada je Danil Medvedev osvojio trofej i 1.000 bodova.

 

 

Da bi se izbegao haos, u ATP-u su ranije ovakve razlike u datumima kada se "brišu" bodovi rešavali, pa nije nemoguće da  odluči da se i Novaku i Medvedevu njihovih 1.000 bodova obriše istog datuma.

OTKRIVEN PAKLENI PLAN ATP! Đoković ostaje bez prvog mesta!

Tanjug/Ap

 

Ukoliko to ne bude slučaj, Đoković bi teoretski mogao da ostane bez prvog mesta 1. novembra, ali je zagarantovano da bi se u tom slučaju vratio na vrh ATP liste već 8. novembra, kao i da bi tu ostao 15. novembra, čime bi stigao do 346 nedelja na vrhu rang liste.

Ako dođe do ovog scenarija, Medvedev bi mogao da početkom novembra na nedelju dana da prekine vladavinu napeg tenisera, koja ne bi dugo trajala. Đoković bi u svakom slučaju bio prvi pred Završni masters u Torinu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading