KAO DA JE GREND SLEM Indijan Vels će biti izuzetno jak turnir, a za Novaka ima dvostruku važnost
EPA

Novak Đoković, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Mateo Beretini i Kasper Rud su potvrdili učešće na mastersu Indijan Vels koji će tako po snazi biti ravan grend slem turniru. Po svemu sudeći, od najboljih igrača planete izostaće samo povređeni Rafael Nadal, Rodžer Federer i Dominik Tim koji su zbog povreda okončali sezonu. 

 

Zanimljivo je da su samo iskusni Švajcarac i Novak Đoković po pet puta osvajali Indijan Vels, a Federeru je to poslednji put pošlo za rukom 2017. godine. Srbin je bio šampion 2008, 2011, pa tri puta zaredom od 2014. do 2016. godine. Ukoliko pobedi, Novak će postati jedini sa šest pehara iz "pustinje". Uz to, ako osvoji pehar, izvesno će obezbediti prvo mesto na kraju sezone, jer u tom slučaju Medvedev neće nikako moći da ga stigne i prestigne.

Novak inače neće biti jedini srpski teniser koji će nastupiti na Indijan Velsu pošto će na tom turniru učestvovati i Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović, koji se baš i nisu proslavili ove nedelje u Nur Sultanu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading