JEDVA SU DOČEKALI Procurio detalj zbog kog su dušmani odmah udarili na Novaka, tvrde da je to dokaz da nije najbolji
AP Photo/Elise Amendola

Novak Đoković nije trenutno najbolji teniser planete, tvrdi deo javnosti posle objave o formiranju ATP rang liste koja po njihovom mišljenju baca senku na učinak Srbina.

 

Kad je ATP, u jeku pandemije, doneo odluku o zamrzavanju bodova, mnogi su ušli u silne kalkulacije na koji način će se to način odraziti na plasman najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Mišljenja su bila oprečna, ali se Srbin, maestralnim izdanjima od nastavka sezone, potrudio da tu priču brzo učini potpuno irelevantnom, osvajajući najvažnije turnire na Turu. Ipak, posle US Opena stvari su se drastično promenile i sada je jasno: Đoković ne bi mnogo pogrešio kad bi čelnicima ATP rekao hvala zbog odluke da zaštite bodove, jer da toga nije bilo, srpski as bi u Njujorku ostao bez prvog mesta na listi najboljih tenisera sveta.

Federer bi bio na poziciji broj 76

Zamrzavanje liste najviše je pomoglo Rodžeru Federeru, koji je trenutno deveti, a da se pravilo nije menjalo, bio bi 76. igrač planete.

Nadal bi bio sedmi umesto šesti, kod njega nema velike razlike, jer je lane osvojio Rolan Garos.

Naime, na jednom tviter nalogu, specijalizovanom za statistiku, do detalja je objašnjen poredak na ATP listi sa i bez zamrzavanja bodova, a Novaka bi, da nije bilo te odluke, sa liderske pozicije skinuo „dželat“ iz „Flešing medouza“ Danil Medvedev. Ruski teniser imao bi u ovom trenutku 155 poena više od prvog reketa planete, uprkos tome što je srpski as ove sezone osvojio tri grend slem titule. Noleta bi prvog mesta stajao znatno manje odigran broj turnira od Medvedeva (11-16).

Naravno, Novakovi hejteri su odmah to iskoristili i počeli da kritikuju ATP na društvenim mrežama, tvrdnjama da je Srbin nezasluženo na čelu ATP iste, gde će gotovo izvesno ostati do januara sledeće godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading