DIGAO JE SVET NA NOGE Australijanac pričao o Đokoviću, pa pomenuo Nadala i Federera
EPA

Tod Vudbridž, osvajač 16 grend slem pehara u dubl konkurenciji, izneo je  mišljenje na temu "velike trojke" u kojoj su godinama unazad Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

 

- Predosećam da je era "velike trojke" zvanično završena. Novak možda još može da osvoji jedan ili dva "slema", ali mislim da sad preovladava osećanje da ova mlađa generacija vidi sebe kao grend slem šampione.

Upitan je da li bi Đoković morao u Melburnu, na svom omiljenom "slemu" da dođe do istorije i 21. trofeja.

- Mora da ima dobar Australijan open. Ako stvari nastave da idu normalnim tokom, mora da ima dobar turnir u Melburnu, u suprotnom će uvući sumnje. Ne potcenjujte to u kojoj meri će sportista početi da preisputuje sebe, čak i pre nego što to učini javnost.

Australijanac je istakao da je Novaku bila prepreka to što na turniru nije bilo Rafaela Nadala i Rodžera Federera jer ga oni motivišu.

- Ne sugerišem da će Novak pasti sa litice, jer i dalje ima cilj da osvoji 21. Grend slem, ali mislim da bi se Novaku svidelo da se Rafa vrati i da ga izazove, jer je to vrsta motivacije koja je potrebna sportisti. Ako Rafa i Rodžer nisu tu, to je mnogo teži zadatak za Novaka - zaključio je Vudbridž.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading