KONAČNO Stiglo objašnjenje za Novakovu bujicu suza
EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Tema dana u teniskom svetu nije pobeda Danila Medvedeva, već poraz Novaka Đokovića u finalu US opena, na poslednjem koraku ka teniskoj legendi.

- Novak se dosta istrošio na putu do finala, ne samo na US openu. Nadao sam se najboljem, ali, nažalost, sport je takav. Svakako ovo što Novak radi na terenu, niko do sada nije uradio - kazao je Nenad Zimonjić gostujući na TV. - Ono što ranije nije imao, a što je sinoć dobio jeste ogromna podrška i uvažavanje publike u Njujorku.

Bivši selektor srpskog Dejvis kup tima i osvajač pehara kao igrač 2010. "secirao" je finalni duel:

Kako je Zimonjić kazao, Medvedev je servirao kao nikada do sada.

- Nikada nisam video da toliko dobro servira kao sinoć. Novaku nije davao da dođe do svog ritma. Kada igrate protiv prvog na svetu, protiv igrača kao što je Novak, onda igrate kao da nemate šta da izgubite, jer i nemate. Tada se mnogo rizikuje i jedino se tako može pobediti. To je Medvedev i uradio. Siguran sam da će se Novak još bolje spremiti za narednu sezonu i, zašto da ne, osvojiti kalendarski slem naredne godine. On je sve bolji! Pa ako Federer može da igra u četrdesetoj, zašto ne bi mogao i Novak. Verujem da će zaigrati i na narednim Olimpijskim igrama u Parizu.

U program se uključio i Radmilo Armenulić:

- Samopouzdanje koje smo kod Medvedeva videli najbolje govori u prilog da je on jedan od naslednika velike trojke. Pod većim pritiskom bio je Novak. On je taj pritisak nametnuo i sam sebi, ali je to učinila i celokupna javnost. To se videlo kada je u prvom gemu meča izgubio svoj servis. Strahovito je želeo da osvoji turnir. Lakše je juriti titule i rekorde nego biti onaj ko je na tronu i kojeg svi žele da sruše.

Armenulić misli da zna zbog čega je Novak onoliko plakao.

- To nisu bile suze zbog izgubljenog meča, već zbog toga što nije mogao drugačije da se izbori sa tolikim pritiskom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading