MOŽDA TAKO I MORA Novak posle pobede nad Japancem otkrio veliku tajnu, navijači su baš iznenađeni
(AP Photo/John Minchillo)

Najboljem teniseru planete Novaku Đokoviću preostala su još četiri koraka do kalendarskog slema. Posle pobede nad Keijem Nišikorijem, Novak je "otvorio dušu" i pričao o brojnim temama.

Srbin je dobio i jedno pitanje koje mu se dopalo – po čemu bi voleo da ostane upamćen kada završi karijeru.

- To je pitanje koje… Dobro pitanje, ali nemamo sada mnogo vremena za filozofske odgovore, voleo bih da me kolege i vršnjaci iz tenisa pamte kao nekog ko je ostavljao srce na terenu. Nekog ko je inspirisao druge tenisere da budu bolji, da napreduju, da veruju u sebe više. Veoma sam posvećen deci, obrazovanju u ranom periodu detinjstva. Time se bavi moja fondacija u poslednjih 15 godina, voleo bih da me i po tome pamte, naravno. Pokušavam da se držim pravih vrednosti u životu, poštovanja, zahvalnosti, trudim se da cenim aktuelni trenutak, činjenicu da igram sport koji volim i u kom sam uspešan. Nema mnogo ljudi na svetu koji mogu da se pohvale da su najbolji u onome što vole da rade. Moj stav je da ne uzimam ništa zdravo za gotovo, da mi ništa ne "pada sa neba", nekad je teško samo vratiti se korak nazad i analizirati stvari iz drugačije perspektive. Jednom kad si u igri, tu su turniri, putovanja, stalno ideš u nove izazove. Ideš na novi turnir i hoćeš da pobediš, Znaš šta ti je sledeći cilj i teško je shvatiti nekada život iz ptičje perspektive, kad je u pitanju tenis… Toliko sam sada posvećen terenu, toliko toga još postoji što želim da ostvarim na terenu. Ali sve u svemu, želim da ostavim nasleđe da sam bio dobro ljudsko biće, neko koga su poštovali kao ljudsko biće, da sam imao dobar karakter i naravno, posle toga, ide to da sam teniser. Za mene, te stvari su mnogo bitnije nego rezultati. Ali, znate, ne mogu vas svi voleti, nemaju svi iste preferencije.

Pričao je Novak na kraju i o emotivnoj proslavi poena i pobede nad Nišikorijem.

- Nemam plan da doživljavam te emotivne momente na meču, bili oni dobri ili loši. To se samo dešava u žaru borbe. Kad osetite da je momenat veoma važan. Samo želite da te stvari izađu iz vas, vašeg sistema. Želite da kreirate "vožnju" kroz meč na talasu te energije koju kreireate sa samim sobom, sa publikom, sve zavisi od momenta - zaključio je Srbin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Boris

05.09.2021 14:18

Ajmo Nole korak po korak💪🇷🇸🙏🎾