GRANICA MORA DA POSTOJI! Oglasio se Novak o gorućoj temi na US Openu i dodatno podgrejao atmosferu!
EPA

Jedna od gorućih tema na ovogodišnjem US Openu je pauza za toalet brejk.

Kako ograničenje ne postoji, mogi teniseri to zloupotrebljavaju, a u žiži javnosti našao se Grk Stefanos Cicipas.

Cicipas je u prvom kolu pobedio Endija Mareja sa 3:2, a prilikom vođstva Britanca od 2:1 u setovima, grči teniser je otišao u WC gde se poprilčno zadržao, pa su ga mnogi optužili za "koučing", između ostalih i Marej.

Slično je uradio i na susretu protiv Adrijana Manarina, kada je Francuz dobio treći set i smanjio na 2:1 u setovima.

O tome je govorio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

- Video sam da je on izjavio da ako ne radi ništa što je protivno pravilo, ako je u skladu s pravilima, zašto ga kritikuju? Ako to prekrši, onda treba da snosi posledice. Tu sam saglasan sa njime. Međutim, razumem i Endija i Zvereva, koji su se pobunili u poslednjih nekoliko mečeva – Zverev u Sinsinatiju, Endi ovde. Ipak treba da postoji neka granica, gde ti kao igrač osetiš da si odsutan predugo i da to utiče na protivnika. Ali ako gledamo po pravilima, on ništa nije prekršio - rekao je svetski broj 1.

EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Novak ističe da je neophodna promena pravila.

- Mi zato definitivno u ovom sportu moramo da stavimo ograničenje, da li je to tri, pet, šest, sedam minuta, koliko god. Da se uključi štoperica onog trenutka kada napustiš teren i da to mora da se poštuje. Ne znam zašto je to neodređeno, možeš da ostaneš dva, a možeš i 20 minuta. To pravilo mora da se promeni. Razumem Endija i zašto je zamerio Cicipasu, jer se ohladio, to s jedne strane nije fer, ali razumem i Cicipasa koji kaže 'neodređeno je, nemam štopericu, niti mi bilo ko otkucava vreme'. To je sve što mogu da kažem - jasan je Đoković. 

Novak se u trećem kolu igra protiv Japanca Keija Nišikorija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari (0)

Loading