NEKA NASTAVE DA PRIČAJU! Đoković posle meča progovorio o GOAT trci!
Tanjug/Ap

Srpski teniser je u drugom kolu savladao Talo Grikspora iz Holandija, a posle meča izjavio je da je zadovoljan igro,

- Dobar meč. Bolje sam igrao nego u prvom kolu. Veoma sam zadovoljan igrom. Servirao sam dobro, pronašao sam ritam na servisu. To je dobro. Terao sam ga da igra. Gledao sam njegov meč prvog kola protiv Štrufa i video sam da servira dobro. Znao sam da će mi ključ ovde biti ritern. Da ga nateram da igra, da se kreće. On se i ne kreće baš dobro. Menjao sam ritam. Veoma sam zadovoljan kakav je bio moj nivo tenisa. Sve ide u dobrom smeru - rekao je Đoković.

Progovorio je i o narednom rivalu Keiju Nišikoriju.

- Imam njegov broj u telefonu - rekao je Novak uz smeh

NEKA NASTAVE DA PRIČAJU! Đoković posle meča progovorio o GOAT trci!

Tanjug/Ap

 

 

Nastavio je zatim Novak da priča o Japancu.

- Igrali smo dosta puta. Imam dobar skor protiv njega. Nisam izgubio od njega još od polufinala ovde 2014. godine. Ovo je njegov najuspešniji Grend slem. On je jedan od najbržih i najveštijih igrača koje sam ikada video. Važno je da dobro serviram i da usporim ritam jer on voli kad se igra brzo. Voli da rano u poenu napadne. Znam kako igra. Igrali smo skoro na Olimpijskim igrama. Radujem se dobrom izazovu - rekao jeon.

Jednog novinara je zanimalo da li ga raduje što je njegov lik na većini postera u gradu.

- Privilegija je što je moja slika na posterima i na promociji ovog grada i turnira. Ako Naomi i ja na taj način uspemo da privučemo što više publike na tribine to je sjajno. Ako ne, nema veze. Nema Serene, Rafe, Rodžera, Dominika, Venus i to utiče na sve. Mi smo ovde i zaslužujemo da nam se oda priznanje. Moramo da promovišemo i sledeću generaciju i njihov brend. Znam da svi vole da vide 'veliku trojku' i sestre Vilijams i Osaku, ali moramo da stavimo u to još igrača. Za sada nam ide dobro. Video sam da je tenis treći ili četvrti najpopularniji sport na svetu - kaže Đoković.

NEKA NASTAVE DA PRIČAJU! Đoković posle meča progovorio o GOAT trci!

Tanjug/Ap

 

 

Iako ne učestvuju na turniru novinare je zanimalo ko je bolji na "neutralnoj" podlozi Nadal ili Federer.

- Nešto najbolje što sam video je kad su igrali onaj meč gde je teren bio pola šljaka pola trava, to je bilo neverovatno. Ko god se toga setio je genije. Ko god je pobedio tu, to je odgovor na to pitanje -rekao je Đoković.

Nastavio je Novak zatim da priča o svojim najvećim rivalima.

- Teško je reći ko je bolji od njih dvojice, nas trojica smo svi različiti. Svako ima svoj stil i svako je imao drugačiji put. Svi smo imali neverovatne uspehe, neko je bolji na jednoj, neko na drugoj podlozi. Rivalstvo između nas trojice je fenomenalno za naš sport. Što više se pričao GOAT trci, to je bolje za naš sport. Nadam se da će ljudi nastaviti da pričaju o tome - objasnio je Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading