NOVAK JE NAJJAČI POD PRITISKOM! Viktor Troicki nema dilemu: Neverovatno je kako on rešava probleme kada je najteže!
Tanjug/Ap

- Sigurno je da oseća pritisak. Zna da ima šansu da postane najveći u istoriji. Samim tim i da osvoji četiri Gren slema u jednoj godini, što se nije desilo više od 60 godina. U modernoj eri tenisa to je nešto što nikome nije pošlo za rukom i to bi bio neverovatan uspeh. Svestan je on te situacije. Sigurno mu je teško palo to što je u Tokiju doživeo neuspeh. Naravno da je bio razočaran i da je tada pao. Sigurno je da se od tada oporavio, imao je dosta vremena. Preskočio je turnire pred US open, Sinsinati i Toronto. Naporno se spremao za US Open, jer mu je to u ovom trenutku bio glavni cilj - rekao je on za RTS

Međutim, Troicki tvrdi da je Novak najjači pod pritiskom.

- Siguran sam da oseća pritisak, ali sa druge strane on je najjači kada je pod pritiskom. To je neverovatno kako on zna sve da organizuje u svojoj glavi i reši te probleme kada je najteže - naglasio je Troicki.

Istakao je da Novak ima jake protivnike, ali da je on taj koji se pita.

- Sigurno je da ima jake protivnike, Medvedev je u sjajnoj formi i posle Novaka je jedan od glavnih favorita. Cicipas takođe, Zverev je u još boljoj formi. Neće biti lako, ali ipak Novak se pita, jer kada on igra svoj najbolji tenis, on je definitivno jači od svih njih - dodao je selektor Dejvis kup reprezentacija.

Na kraju je prokomentarisao Novakovog provog protivnika na Otvorenom prventvu Amerike, kvalifikanta Holgera Runea.

- Mlad je igrač. Još uvek se penje ka prvih sto. Mislim da mu je ovo prvo učešće na nekom Gren slemu u glavnom žrebu. Sigurno ćemo u budućnosti dosta više čuti o njemu. Igra dobro i Novak će morati da odigra dobro. Apsolutni je favorit i siguran sam da će da uspe da prođe tu prvu prepreku - istakao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading