SAGA SE NASTAVLJA! Cicipas i Marej ratuju i posle dramatičnog meča! Britanac izneo žestoke optužbe!
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Stefanos Cicipas je pobedio Endija Marija 3-2 u setovima u prvoj rundi US Opena. Po setovima je bilo 2:6, 7:6, 3:6, 6:3 i 6:4.

Meč je trajao četiri sata i 44 minuta.

Susret je obeležilo i veoma kontroverzno ponašanje grčkog tenisera.

Vodio je Endi 2:1 u setovima i bio nadomak velike pobede, ali, usledio je preokret. 

Pred naredni set je Cicipas tražio medicinski tajm-aut zbog povrede stopala. Mučilo je to Grka ali je on ekspresno poveo 4:0 u četvrtom setu posle čega je dobio taj deo meča 6:3.

Pred poslednji set Stefanos je otišao opet u toalet i zadržao se tamo prilično dugo što je naišlo na negodovanje kod Mareja. Endi je glasno govorio da Cicipas vara i da dobija savete od trenera u toaletu u koji je otišao naravno sa mobilnim telefonom. Odmah je Cicipas napravio brejk po povratku na teren. U ostatku petog seta je Marej u više navrata bio blizu brejka. Jednom je imao brejk šansu i jednom je stigao do 40:40 ali se Stefanos odbranio i uspeo je da zadrži svoju prednost.

„On vara. Tu je toalet. Šta misli, šta je radio? Ja nikad u životu nisam napravio toliko dugu pauzu da bih otišao u toalet“, vikao je Marej supervizoru Geriju Armstrongu.

„Izgubio sam svako poštovanje prema njemu“, naveo je Marej, dodavši da bi isto rekao i da je pobedio i da je vreme da se menjaju pravila.

„Ovo je bio nonsens, i on to dobro zna“, zaključio je britanski teniser. 

SAGA SE NASTAVLJA! Cicipas i Marej ratuju i posle dramatičnog meča! Britanac izneo žestoke optužbe!

EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Vrlo brzo Cicipas je objasnio šta se desilo.

„Mislim da je jasno da sam sa sobom poneo odeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ga ima. Koliko ja znam, dozvoljena su vam dve toalet pauze da promenite opremu kad igrate pet setova i jedan kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo sledim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, tako da ne vidim problem“, rekao je Cicipas. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading