ZNAJU SE OD DETINJSTVA, ALI ON NIJE VEROVAO U NOVAKA! Đoković je tenis podigao na viši nivo, a jedan detalj ga posebno izdvaja!
EPA

Malo ko je mogao da pretpostavi da će Novak Đoković u svojoj riznici imati čak 20 grend slem trofeja i da će postati najbolji teniser svih vremena.

Među njima je i Britanac Endi Marej sa kojim je Novak trenirao još dok su bili tinjedžeri. 

Novak će na US Open imati priliku da osvoji kalendarski slem i opravda epitet GOAT. 

- Novak je oduvek imao dosta kvaliteta na terenu, imao je solidne 'all-around' partije. Ali opet, mislim da mnogi ljudi nisu nikada pomislili da će on osvojiti 20 Grend slem turnira i da će raditi ono što sada radi. Ako pogledate njegovu igru kroz godine, stvari koje je unapredio, on je pretvorio sebe u kompletnog igrača. Igra sjajno na svim podlogama, ima potcenjen servis i najbolji je riterner svih vremena - rekao je Marej. 

ZNAJU SE OD DETINJSTVA, ALI ON NIJE VEROVAO U NOVAKA! Đoković je tenis podigao na viši nivo, a jedan detalj ga posebno izdvaja!

EPA-EFE/PETER KLAUNZER

 

Endi je objasnio i šta je Đokovićev najveći kvalitet u odnosu na preostala dva velika igrača - Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Njegovo kretanje i atleticizam je nešto što njega izdvaja od drugih igrača, kao nešto što se mogli videto od njega kada je bio mlađi. Neverovatno je fleksibilan i ume da odbrani uglove terena veoma dobro, što je njegova najveća prednost u odnosu na preostalu dvojicu. Nije kao da Rodžer i Rafa ne brane to dobro, ali način na koji on to radi je totalno drugačiji. Način na koji "sklizne" u svoj bekhend, čak i na tvrdom terenu, on smanjuje teren na taj način - započeo je Endi, pa potom nastavio.

- Kada smo imali 19- 20 godina, nisam mislio da će uraditi sve ovo, iako sam ga poznavao iz vremena kada smo obojica imali 13-14 godina. Znao sam da je sjajan igrač, ali ovo što on sada radi je posebno, veoma posebno.

Podsećamo, Novak Đoković će u prvom kolu US Opena igrati protiv Hoglera Runea na Artur Eš stadionu. Taj meč je na programu u sredu 1. septembra od 01:00 po našem vremenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading