NOVAK ĐOKOVIĆ - SAM PROTIV SVIH! Britanac poslao poruku koja je digla ceo svet na noge!
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pokušaće na US Openu da osvoji kalendarski slem, što je poslednji put uradio Rod Lejver 1969. godine.

Novak je ove godine nepobediv na grend slemovima i u Njujorku ima priliku da nadmaši Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pošto sada sva trojica imaju po 20 najvećih trofeja. 

Iako Đoković nije igrao od Olimpijskih igara u Tokiju, nekada četvrti teniser sveta Britanac Tim Henman smatra da je Srbin prvi favorit na US Openu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - SAM PROTIV SVIH! Britanac poslao poruku koja je digla ceo svet na noge!

EPA

 

Henman, koji poslednjih nekoliko godina radi kao stručni konsultant Eurosporta, smatra da će se svetski broj jedan najviše pitati kada je reč o borbi za pehar u Njujorku.

"Nema nikakve sumnje da je Đoković jasan favorit. Njegova forma na grend slem turnirima je neverovatna, rezultati govore sami za sebe", kaže Henman.

On kaže da je srpski teniser najkompletniji igrač današnjice.

"Igrati tako dobro na tvrdoj podlozi, na šljaci, travnatim terenima, mislim da to posebno naglašava koliko je on kompletan igrač. Kada gledam kakve su mu šanse da kompletira kalendarski slem, imam sliku da je ovo sada 'Đoković protiv svih' uz taj plus što je ovo jedinstvena prilika u istoriji", dodao je Britanac.

Na US Openu neće biti Federera i Nadala, kao ni prošlogodišnjeg šampiona Dominika Tima, pa će najveća pretnja po Novaka biti Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev. 

"Nema sumnje da je kao pažljiv student ove igre, svestan šta je u igri, tako da će biti interesantno videti kako će se nositi da protivnicima sa druge starne mreže, ali i interno, jer je ovo ogromna prilika. Mislim da ćemo imati dve fascinantne nedelje u Njujorku", zaključio je Henman.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milan

23.08.2021 22:31

Sve je za sada super. Al prvo skuči, pa onda reci hop! Treba se odigrat, i pobedit. Sretno Nole legendooo!!!! Idemooo