AMERIKANKA PRAVO U CENTAR! Đoković, Federer i Nadal su daleko iznad mladih igrača!
Tanjug/Ap

I dalje na grend slemovima igrači poput Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva ne uspevaju da zadaju završni udarac. Gotovo po pravilu glavna borba vodi se između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Legendarna Martina Navratilova ističe da je razlika između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federara i mladih igrača i dalje izuzetno velika.

„Mladi igrači su veoma dobri i pre ili kasnije će osvojiti velike titule. Ali oni nisu toliko dobri kao "velika trojka". Njih trojica su na potpuno drugom nivou, oni su neverovatni“, rekla je Navratilova.

„Ostali igrači ne znaju kako da se izbore sa pritiskom na pravi način. Kada je na drugoj strani mreže odličan igrač, onda oni postanu nervozni. Moraju da igraju iznad svog niva kako bi osvajali titule. Ako imaju loš dan, to za njih znači i poraz“.

Proslavljena teniserka ne smatra da je problem samo mentalne prirode. 

„Da svi igrači pokušavaju da pogode metu na treningu, dakle kada nema pritiska, sigurna sam da bi Rafa pogodio više od njih. Ostali momci moraju da igraju iznad svog nivoa da bi došli do finala. Njihova prosečna igra nije toliko dobra“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading