KAKO JE NOVAK "POSLAO FEDERERA U PENZIJU" Ovaj Rodžerov poraz bio je početak kraja!
EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Švajcarac je u nedelju uveče saopštio loše vesti, objavivši da će morati ponovo da bude podvrgnut operaciji kolena. Čeka ga duga pauza i veliko je pitanje hoćemo li ga ikada više videti na najvećoj teniskoj pozornici.

Zbog istog problema nije igrao više od godinu dana, a ove sezone je nastupio tek na nekoliko turnira gde se nije proslavio. 

Poslednji put je igrao na Vimbldonu gde ga je u četvtrfinalu deklasirao Hubert Hurkač.

Poraz od Novaka koji je najavio kraj

Federer je povredu kolena zadobio prošle godine na Australijan openu. Uspeo je nekako da se domogne polufinala u kom ga je savladao Novak Đoković - 7:6 (1), 6:4, 6:3.

Mučio se Rodžer tokom čitavog turnira, bio je na konopcima u četvrtfinalu protiv Tenisa Sandgrena, kada je spasao čak pet meč lopti.

Išao je Rodžer preko svojih granica i izašao na megdan Đokoviću koji mu je održao čas tenisa. Ispostaviće se da je taj poraz bio početak kraja legendarnog Švajcarca.

KAKO JE NOVAK

EPA-EFE/LYNN BO BO

 

Posle toga usledila je njegova najduža pauza u karijeri - od koje se još nije oporavio.

Pored te prve operacije, prošlog leta morao je još jednom da ide pod nož, te je njegovo neigranje potrajalo prilično.

Vratio se u martu na turniru u Dohi – i nije se proslavio.

Igrao je Rolan Garos gde je došao do osmine finala, ali je onda predao meč Mateu Beretiniju zbog premora. 

Očekivalo se da zablista na Vimbldonu, ali je doživeo krah. Stigao je do četvrtfinala gde ga je "počistio" Hubert Hurkač (6:3, 7:6, 6:0).

Antologijsko finale Vimbldona

Možda i najznačajniji meč u teniskoj istoriji jeste finale Vimbldona 2019. godine kada je Novak Đoković posle neverovatne borbe pobedio Rodžera Federera.

Tada je Švajcarac bio na poen od velike titule i 21. grend slem trofeja. Mnogi su govorili da je to bila poslednja prilika da Rodžer osvoji slem i, kako stvari stoje, bili su u pravu.

Da je tada Federer pobedio Đokovića verovatno bi postao najbolji teniser svih vremena. Ovako, Novak je slavio pošto je spasio dve meč lopte i postavio sjajnu platformu za ono što će uslediti.

KAKO JE NOVAK

EPA-EFE/NIC BOTHMA

 

U ovom momentu Rodžer, Novak i Rafael Nadal imaju po 20 grend slem titula, a iz ove perspektive deluje kao nemoguća misija da se 40-godišnji švajcarski teniser pomeri sa te cifre.

Izvesno je da kraj jedne velike karijere blizu, a tom kraju u velikoj meri je kumovao Novak Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading