DA LI JE SADA STVARNO KRAJ? Hoćemo li ikada više na jednom turniru zajedno videti Đokovića, Federera i Nadala?
Foto: Alo!

Švajcarski teniser Rodžer Federer saopštio je u nedelju uveče da će morati ponovo da operiše koleno i čini se najavio ono neizbežno, ono čega se pribojavaju svi istinski ljubitelji sporta - kraj karijere.

Da li je Federer spreman za još jedan ples?

Može se diskutovati oko toga ko je najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal? Ali, kada je u pitanju najlepši stil, dileme nema, tu su gotovo svi saglasni da je to Švajcarac.

Federer igra najelegantniji tenis i svojom pojavom pravi je magnet za publiku. Njegov ples na terenu vole da gledaju i oni koji ne navijaju za njega.

Nakon što je saopštio da će morati na novu operaciju, nameće se pitanje - da li je "mašina iz Bazela" spremna za još jedan ples?

DA LI JE SADA STVARNO KRAJ? Hoćemo li ikada više na jednom turniru zajedno videti Đokovića, Federera i Nadala?

Tanjug/Ap

 

Pribojavali su se mnogi da Federer neće biti u stanju da igra tenis na najvišem nivou nakon pauze duže od godinu dana. Potvrda je vrlo brzo stigla. Ove sezone je odigrao veoma mali broj mečeva i beležio rezultate daleko ispod očekivanja. 

Na omiljenom turniru, Vimbldonu, učešće je završio u četvtrfinalu kada ga je Poljak Hubert Hurkač "počistio" sa terena.

I sam Švajcarac skeptičan je kada se govori o tome hoćemo li ga ikada više videti na teniskom turniru.

Rodžer, Novak i Rafa nikada više zajedno? 

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal pomerili su tenis na jedan viši nivo.

Njihova rivalstva su antologijska i o njihovim mečevima pričaće se vekovima. Da se u jednoj eri pojave tri najbolja tenisera svih vremena. Ukupno su osvojili 60 grend slemova (svako po 20). Impresivno!

Uz dužno poštovanje prema ostalim igračima, ali turniri bez Đokovića, Federera i Nadala nemaju onaj šmek, ne nose onu draž zbog koje radi adrenalin svakome ko je jednom pogledao teniski meč.

Ipak, godine čine svoje i stiče se utisak da je kraj neminovan.

Rodžer je nedavno proslavio 40. rođendan i ove sezone ga nećemo gledati na US openu.

DA LI JE SADA STVARNO KRAJ? Hoćemo li ikada više na jednom turniru zajedno videti Đokovića, Federera i Nadala?

EPA-EFE/Laurence Griffiths

 

Rafa se muči sa povredama, te je i njegov nastup u Njujorku doveden u pitanje. 

Novak je prilično iscrpljen posle naporne sezone, a nakon Olimpijskih igara u Tokiju rešio je da ne igra na mastersima u Torontu i Sinsinatiju.

Veliko je pitanje hoćemo li ikada više gledati meč između Federera i Đokovića, Rodžera i Nadala? Iz ove perspektive, to nije realno, ali nadamo se da ćemo trojicu veličanstvenih ipak makar još jednom videti na najvećoj teniskoj pozornici.

Mogu li mladi da budu dostojni naslednici "velike trojke"?

Već godinama unazad se govori o smeni generacija u tenisu i do nje nikako da dođe. I dalje se na grend slemovima najviše pitaju Đoković, Federer i Nadal.

Međutim, izvesno je da će do nje konačno doći. 

Velika je verovatnoća da samo Đoković brani čast "velike trojke" na US openu i da će sa za titulu boriti protiv Aleksandra Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva.

DA LI JE SADA STVARNO KRAJ? Hoćemo li ikada više na jednom turniru zajedno videti Đokovića, Federera i Nadala?

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

 

Na novoj generaciji je velika odgovornost. Nije lako naslediti trojicu najboljih ikada. I dalje na grend slemovima Zverev, Medvedev, Cicipas nisu uspeli da probiju barijeru. U nekoliko navrata bili su blizu, ali, gotovo po pravilu, isprečio bi im se Đoković.

Novak će i na ovom US openu imati ogroman motiv, gde će pokušati da osvoji kalendarski slem, što je poslednji put pošlo za rukom čuvenom Rodu Lejveru 1969. godine.

Grend slem u Njujorku igra se od 30. avgusta do 12. septembra, a titulu brani Austrijanac Dominik Tim. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading