NOVAČE, ZAPUŠI USTA KRITIČARIMA! Đoković će u Njujorku pokušati da uradi nešto što niko nije još od 1969. godine
Tanjug/Ap

Đoković je ove godine nedodirljiv na grend slem turnirima. Osvojio je Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i tako se izjednačio na večnoj listi po broju najvećih trofeja sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Ali, kako to obično biva, dovoljno je da Srbin doživi jedan neuspeh i da se oglase dežurni kritičari.

Novak je ostao bez toliko željene medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je bio povod da se nađe na udaru brojnih "teniskih stručnjaka".

Čak su ga mnogi otpisali iz igre kada je u pitanju borba za najboljeg tenisera svih vremena, a on je u prilici da osvoji kalendarski slem, što je poslednji put uradio legendarni Australijanac Rod Lejver još 1969. godine.

Ugledni teniski stručnjak Daren Kejhil, inače trener Simone Halep, uveren je da se niko neće pitati da li je Novak GOAT ako osvoji i US open.

"Ako Novak zaista osvoji i US Open i objedini kalendarski grend slem, niko više neće reći 'ali'. Barem ne oni koji znaju nešto o tenisu. Novak pokušava da učini nešto što nijedan muški teniser nije još od Roda Lejvera 1969. godine. Bio bi to ogroman uspeh. Zbog toga Novak Đoković mora sve snage da usmeri na osvajanje Njujorka", izjavio je Kejhil.

Nije Đokoviću prvi put da ga mnogi otpišu, pa da im on novom titulom zapuši usta.

Turnir u Njujorku na programu je od 30. avgusta do 12. septembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading