NOVAK ĐOKOVIĆ GLAVNA TEMA Nadal iznenadio svet izjavom o Noletu, istorija će upamtiti ovaj dan
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Rafael Nadal je zbog džet lega ustao u pola sedam ujutro i sat i po šetao po Vašingtonu.

Pred sezonu turnira u SAD na tvrdoj podlozi pitali su ga novinari šta misli o Novaku i kompletiranju kalendarskog slema.

- Već je osvojio tri, a kada pobediš na tri, možeš i na četvrtom, bez ikakve sumnje. Igraće na tvrdoj podlozi, verovatno njegovoj najboljoj, omiljenoj, pa zašto onda ne bi opet slavio? naravno. neće biti lako. Biće tu još mnogo momaka koji žele da pobede na poslednjem gren slemu u sezoni. Naravno, Nole je jedan od glavnih favorita uprkos svemu.

Nadal je propustio Vimbldon, samo je pratio kako se Nole izjednačava sa njim i Federerom po broju osvojenih gren slem trofeja.

Tada je Nole i došao na domak toga da ponovi uspeh Roda Lejvera iz 1969. koji je kompletirao kalendarskim gren slem.

Ujedno su Nadal i Đoković na po 36 osvojenih ATP 1000 masters trofeja.

Španac je impresioniran Novakovim dosadašnjim ostvarenjima u 2021.

- Sve što je uradio ove godine je uistinu fenomenalno. Uveren sam da može do kalendarskom gren slema, bez ikakve sumnje.

Pitali su ga i za Noletovo ponašanje u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama.

- Cenim to što se Nole izvinio posle toga ali treba izbegavati ovakve situacije. Pogotovo ljudi kao što je Đoković koji su uzor deci. On je svetski broj jedan i jedan od najboljih u istoriji. Sreća pa da nije bilo nikoga na tribinama i da se ništa više nije desilo. Ali neke stvari se dešavaju s vremena na vreme i treba ih izbegavati. Kada se takve stvari dese, onda se ne šalje lepa slika u svet. Čudno je da neko ko je toliko uspešan, reaguje na takav način s vremena na vreme. Ali na kraju, on je jako takmičarski nastrojen sportista i zbog toga reaguje tako.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nenad

02.08.2021 08:38

Previše smo očekivali i od Đokovića pa čudo da nismo zastave spustili na pola koplja pa i on je živi čovek ima pravo i na poraze kao i pobede.Teško je uvek biti prvi.