NOVI DOKAZ DA JE NOVAK NAJVEĆI! Neverovatne brojke Đokovića, Federer i Nadal gledaju i ne veruju!
Tanjug/Ap

Debata o tome ko je najbolji teniser svih vremena u punom je jeku. Iako je Novak Đoković oborio gotovo sve rekorde mnogi i dalje tvrde kako je Rodžer Federer iznad njega. 

Novak je na Vimbldonu stigao do 20. Grend slem titule u karijeri čime se na večnoj listi izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Takođe, Đoković je rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, ima bolji međusobni skor od dva najveća rivala...

NOVI DOKAZ DA JE NOVAK NAJVEĆI! Neverovatne brojke Đokovića, Federer i Nadal gledaju i ne veruju!

EPA-EFE/NIC BOTHMA

 

Sada je isplivao još jedan dokaz koji potvrđuje da je Đoković najuspešniji. 

Novak Đoković je jedini od pomenute „velike trojke“ čiji procenat pobeda na svim podlogama iznosi preko 80 odsto. Time ne mogu da se pohvale ni Rafa Nadal ni Rodžer Federer.

Takođe, Srbin je jedini koji je najmanje devet puta stigao do polufinala svakog od četiri Grend slem turnira - Australijan open (9), Rolan Garos (10), Vimbldon (10), US Open (11).

Novak Đoković na betonu ima procenat uspešnosti 84,3 odsto, pobedio je 613 puta, dok je poražen u 114 navrata. Federer ga prati sa 83,5 odsto, dok je Nadal na skromnih 77,9 odsto.

Prvi teniser sveta na šljaci ima 89,5 odsto pobeda, odmah je za "kralja šljake" Nadala koji ima 91,5 odsto, a Federer 76.1 odsto.

Nole i na travi ima postotak pobeda iznad 80 odsto, tačnije 85, Federer je na 86.9, a Rafa ima najmanje - 78 odsto.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 





 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading