FEDERER ZARADIO MILIONE Najviše para dobio za predmete koji ga vežu za Novaka Đokovića
EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Švajcarac Rodžer Federer je na aukciji svoje sportske odeće i opreme u aukcijskoj kući "Kristi" obezbedio oko četiri miliona evra, četiri puta više od prvobitnog cilja.

Sav prihod od prodaje doniraće humanitarnoj organizaciji "Rodžer Federer" koja finansira projekte za decu u Južnoj Africi i Švajcarskoj.

Među prodatim predmetima bili su reket kojim je Federer osvojio Vimbldon 2007. i patike u kojima je osvojio Rolan Garos 2009.

- Postignute cene bile su neverovatne, što me jako raduje jer novac ide humanitarnoj organizaciji. Počeli smo prikupljati predmete koji su me pratili na terenu, jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli učiniti nešto korisno s njima.

Najveću cenu - 162.500 funti postigla su tri reketa koje je Federer koristio na Vimbldonu 2019. u finalu sa Novakom Đokovićem, kada je propustio dve vezane meč lopte na svoj servis.

- Federerova kolekcija je najveća kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik - rekao je predstavnik "Kristija" za AFP tokom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading