GDE TI JE OBRAZ? Francuz isprozivao Novaka, sada odjednom nisu bitni GS već lepota tenisa
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Đoković je u finalu Vimbldona pobedio Matea Beretinija i stigao do 20. grend slema čime se na večnoj listi izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Novak je rekroder po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, svaki slem i svaki masters je osvajao makar po dva puta, ima bolji međusobni skor od Španca i Švajcarca, osvoji je četiri grend slema u nizu...

Ali, to i dalje mnogima nije dovoljno da se pomire sa činjenicom da je Nole najbolji teniser svih vremena.

Sada odjednom statistika nije važna, već je bitna lepota tenisa? Apsurdno i licemerno! Dok Novak nije postao to što jeste, dominantan na najvećim turnirima, svi su govorili kako su jedino merilo grend slemovi, a sada?

Sada je francuski teniser Rišar Gaske izjavio da je Rodžer Federer GOAT, a kao argument je naveo estetiku. 

"Tenis vidim drugačije od drugih. Oduvek sam govorio da za mene nije važan broj Grend slemova kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svih vremena. Ne gledam samo brojeve, već i estetiku, tehniku i ono što teniser radi na terenu", rekao je Gaske i dodao:

GDE TI JE OBRAZ? Francuz isprozivao Novaka, sada odjednom nisu bitni GS već lepota tenisa

EPA-EFE/Peter Nicholls

 

"Rasprava je sve naglašenija. Jasno mi je. Za mene je Federer nezamenljiv. Najbolji igrač svih vremena. Tačno je da je u pogledu statistike i kondicije Đoković bolji igrač. Osvajanje tri Grend slem titule zaredom je neverovatno."

Gaske kaže da je moguće da u isto vreme volite i Federera i Đokovića.

"Ne volim baš ljude koji podržavaju samo Federera ili samo Đokovića. Mnogo je ljudi koji vole Federera, a Đokovića uopšte ne. I obrnuto. Sa mnom to nije slučaj. Rodžer je najbolji, ali i Đoković mi se jako sviđa. Nešto slično je u fudbalu sa Mesijem, Nejmarom. Nema sumnje da su Rodžer, Rafa i Novak najbolji u istoriji. Imaju po 20 Grend slemova i fizički su uvek bili na vrhuncu u prethodnih 20 godina", zaključio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading