RUKAVICA U LICE RODŽERU I RAFI! Posle ovih Novakovih reči Federeru i Nadalu neće biti dobro!
EPA-EFE/NEIL HALL

Srpski teniser je ove sezone osvojio tri Grend slema, te stigao do vrha liste u broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

Poslednji u nizu uspeha bilo je osvajanje Vimbldona, gde je pobedio Matea Beretinija u finalu.

"Putovanje u prethodnih 15 godina bilo je korisno za svaki segment moje igre, mentalnu snagu, iskustvo, razumevanje kako se nositi sa pritiskom. Što više igrate velike mečeve, imate više iskustva, vere u sebe. Osećam da su za mene godine samo broj. Ne osećam da sam star ili nešto slično. Uvek morate da se prilagođavate, ali osećam da sam najkompletniji sada (najbolji tenis u karijeri igra prim. aut)", rekao je Novak.

Tanjug/Ap

 

Đoković GOAT raspravu prepušta drugima.

"Smatram da sebe najboljim i verujem da sam najbolji, inače ne bih pričao o osvajanju Slemova i stvaranju istorije. Bez obzira da li sam najbolji svih vremena ili ne, tu raspravu prepuštam drugima. Teško je upoređivati teniske ere. Imamo različite rekete, tehnologiju, lopte, terene. Teško je uporediti današnji tenis sa onim od pre 50 godina na primer", dodao je on.

Novak je objasnio i kada je počeo da veruje da su svi ovi rekordi, pre svega GS i u broju nedelja na vrhu rang liste, realni.

"Verovatno sam o broju Grend slemova, nedelja na prvom mestu, počeo da razmišljam pre dve, tri godine. Pre toga mi se činilo da je to sve van dometa. Oduvek sam verovao da mogu da igram najbolji tenis na Grend slemovima. Znam da sam u prošlosti pokazao da imam igru za sve podloge. Ali tek u poslednje dve i po, tri godine, shvatio da ću dostići prvo mesto u broju nedelja, koji je bio moj primarni cilj. Neverovatno je da sam to, kao i broj GS titular, uspeo u istoj godini da ostvarim", zaključio je Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Vanesa

12.07.2021 05:11

Čestitam od srca Novače,zaslužio si više od drugih!!!