NIŠTA NIJE SAKRIO Đoković najotvorenije rekao u šta se najviše uzda pred finale protiv Beretinija
Tanjug/Ap

Novak Đoković je pred finale Vimbldona govorio na konferenciji za novinare. Srbin će za trofej igrati protiv Matea Beretinija, sa kojim je već igrao nedavno na Rolan Garosu, ali sad se radi o potpuno drugom turniru na potpuno drugačijoj podlozi.

- Mateo je jedan od najboljih na svetu u proteklih 12 meseci. Napreduje konstantno, forhend mu je veoma jako oružje i vidi se da igra jako dobro, dokazao se na svakoj podlozi. Finale u Madridu recimo, pa i četvrtfinale Rolan Garosa protiv mene. Trava mu više odgovara nego meni, on jako servira i to radi dobro tokom čitavog turnira, ali ja verujem u svoj ritern - rekao je Đoković.

Beretini će po prvi put igrati u finalu Grend slema, a novinare je zanimalo da li se Novak seća svog prvog.

- To je bilo 2007. godine, prijatelju, pre skoro 15 godina... U Njujorku. Izgubio sam tri teška taj-brejka od Rodžera Federera. Bio sam ushićen što ću biti u finalu i bio sam tako blizu... Igrao sam dobro protiv Rodžera, ali mislim da nisam dovoljno verovao u sebe. Sve zavisi, mi smo svi različiti. Igrao sam prvo finale sa samo 20 godina, a Mateo je malo stariji i već je iskusio neke velike momente sa važnih turnira - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading