JOŠ JEDAN TRIJUMF! Novak se plasirao u polufinale Vimbldona!
Tanjug/Ap

Bio je ovo veoma zanimljiv meč, iako je naš teniser osvojio sva tri seta, ali Fučovič nije bilo lak zalogaj.

Bolje je Novak ušao u ovaj meč, ma da ni Mađar nije došao sa podignutom belom zastavom.

Napravio je Đoković dva brejka na startu meča, uspeo je Fučovič da vrati jedan, ali set se završio rezultatom 6:3 u korist svetskog broja jedan.

JOŠ JEDAN TRIJUMF! Novak se plasirao u polufinale Vimbldona!

Tanjug/Ap

 

 

U drugom setu gledali smo ujednačenu igru ova dva tenisera, pri rezultatu 4:4, Novak je uspeo da brejkne Fučoviča, a zatim je osvojio set na svoj servis.

Đoković je na startu trećeg seta da napravio brejk i uspeo je održi prednost do kraja i završi set rezultatom 6:4.

Novak će u polufinalu  Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela Karena Hačanova i Denis Šapovalova.

Đoković - Fučovič  (3:0) (6:3, 6:4 6:4)

Treći set:

6:4 - Novak je u polufinalu Vimbldona

5:4 -  Marton Fučovič je ponovo bio uspešan na svoj servis

5:3-  Bez problema uzima Novak gem na svoj servis

4:3 - Ponovo smo gledali fantastičnu razmenu udaraca. Uspeo je Novak da spasi jednu gem loptu, ali Mađar je sledeću iskoristio

4:2 -  Imao je Fučović brejk loptu u ovom gemu, ali Novak je uspeo da se vrati u gem, a zatim je odličnim servis vinerom osvojio isti

3:2 -  Još jedan veoma zanimljiv gem. Bilo je 30:30, ali je onda Marton uzeo dva poena zaredom i osvojio gem

JOŠ JEDAN TRIJUMF! Novak se plasirao u polufinale Vimbldona!

Tanjug/Ap

 

 

3:1 - Ponovo je Novak bio siguran. Naš teniser je uzeo ovaj gem bez izgubljenog poena

2:1 -  Uspeo je Fučovič da uzmeo gem na sopstveni servis

2:0 - Bio je ovo najuzbudljiviji gem na meču. Četiri brejk lopte je imao Fučović, ali Novak je uspeo da izvuče i trijumfuje

1:0 - Uzeo je Đoković brejk

Drugi set:

6:4 - Dobija Novak drugi set! Iskoristio je prvu set loptu i sada je samo na set od plasmana u polufinale.

5:4 - Breeejk! Dolazi Novak do brejka i u narednom gemu servira za set! Pritisak je učinio svoje. Stegao se Fučovič. Napravio je duplu servis grešku, imao nekoliko promašaja iz forhenda i Đoković to kažnjava. Kod prve brejk lopte viđena je duga razmena, ali je Novak prvi popustio. Ipak, naredna dva poena Mađar greši i najbolji teniser sveta dolazi do brejka.

4:4 - Siguran Novak. Novi gem sa nulom za svetskog broja 1. Odigrao je Đoković servis-volej na 40:0 i došao do izjednačenja u drugom setu.

3:4 - Novi relativno siguran gem za Fučoviča. Ni u ovom gemu Novak nije došao do brejk lopte. Nastavlja se velika borba u drugom setu.

3:3 - Dobar gem za Novaka. Forhend mu dosta dobro funkcioniše, pa je tako sada 3:3.

2:3 - Gem sa nulom za Fučoviča. Mađar sve bolje servira. Vodi se velika borba u drugom setu, nema brejka.

JOŠ JEDAN TRIJUMF! Novak se plasirao u polufinale Vimbldona!

Tanjug/Ap

 

 

2:2 - Ponovo je bilo napeto. Stigao je Marton do 40:40, ali Novak pronalazi odličan forhend i dobija ovaj gem.

1:2 - Prvi gem na servis Mađara u kojem Fučovič nije morao da se suočava sa brejk loptom. Igra Fučovič sve bolje, smanjio je broj grešaka i sada vodi sa 2:1 z drugom setu.

1:1 - I u ovom gemu je bilo neprijatno. Bilo je 15:30, ali Novak osvaja tri poena zaredom i poravnava rezultat u drugom setu.

0:1 - Četiri brejk lopte Đoković nije iskoristio i propustio je lepu priliku da dođe do brejka. Kod jedne Novak ništa nije mogao. Prvu ne koristi, Fučovič je dobio nadmudrivanje na mreži, a na drugoj je Novak lopticu izbacio u aut. Nije tražio čelendž, a lopta je zakačila liniju! Kod treće je napravio novu grešku, pa se Fučovič izvukao i dobio uvodni gem drugog seta.

Prvi set:

6:3 - Napokon! Koristi Đoković prvu set loptu u ovom gemu, šestu ukupno i dobija prvi set sa 6:3! Furiozno je Novak započeo meč i poveo sa 5:0, međutim, onda je usledio pad u njegovoj igri, pa je Fučovič dobio tri gema u nizu. Ipak, vrlo brzo se Novak konoslidovao i dobrim napadom realizovao šestu set loptu te dobio prvi deo igre.

 

 

5:3 - Treći gem zaredom koji dobija Fučovič. Bio je ovo dug, maratonski gem u kojem smo uglavnom gledali greške na obe strane. Ponovo je Novak imao set loptu, ali je nije realizovao ni ovoga puta. Kao da se uvukla nesigurnost u Novaka.

5:2 - Brejk! Stiže Mađar do brejka. I u ovom gemu je Novak imao dve vezane set lopte, ali je najpre napravio duplu servis grešku, a onda odigrao jedan lenj bekhend, a potom izgubio i naredna dva poena, pa je tako Fučovič smanjio na 5:2.

5:1 - Novak ne koristi dve set lopte. Imao je Đoković dve set lopte u ovom gemu. Kod prve nije mogao ništa, ali je na drugoj imao inicijativu, odlično gradio poen, ali je ipak napravio grešku, pa se Fučovič izvukao i upisao na semafor.

JOŠ JEDAN TRIJUMF! Novak se plasirao u polufinale Vimbldona!

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

 

5:0 - Brutalni Novak! Sada je osvojio gem bez izgubljenog poena zahvaljujući odličnim servisima.

4:0 - Breeejk! Novi brejk Đokovića za velikih 4:0. Ne igra Novak spektakularno, ali Mađar je suviše nervozan i pravi veliki broj grešaka, pa je sada Srbin na dva gema od seta.

3:0 - Potvrda brejka! I u ovom gemu je Fučovič imao 15:30, ali Novak osvaja tri poena u nizu. Imao je Đoković jedno proklizavanje kada je pokušao da stigne jednu loptu, pao je, ali srećom bez posledica. 

2:0 - Breeejk! Odličan početak za Đokovića. Marton je bio previše stegnut u ovom gemu što Novak kažnjava i pravi rani brejk.

1:0 - Dobija Novak uvodni gem. Napravio je po jednu grešku iz forhenda i bekhenda, ali nije dozvolio Martonu nijednu brejk loptu.

14.30 - Igrači izlaze na teren i započinju zagrevanje.

14.14 - Preostali parovi četvrtfinala su Denis Šapovalov - Karen Hačanov, Feliks Ože-Alijasim - Mateo Beretini i Rodžer Federer - Hubert Hurkač.

 

 

14.09 - Novaku je ovo jubilarno 50. četvrtfinale Grend slema. Ispred njega su samo Rodžer Federer (57), Kris Evert (54), Serena Vilijams (54) i Martina Navratilova (53).

14.04 - Fučovič je jedno od najprijatnijih iznenađenja na turniru. U prvom kolu je pobedio Janika Sinera (3:1), u drugom mu je predao Jiri Veseli pri vođstvu Mađara - 6:3, 5:4, zatim je u četiri seta savladao Dijega Švarcmana, da bi onda pobedio Anderja Rubljova sa 3:2.

14.00 - Đoković je na putu do četvrtfinala pobedio Džeka Drejpera (3:1), Kevina Andersona, Denisa Kudlu i Kristijana Garina sa po 3:0.

 

 

13.55 - Ovo je treći međusobni duel Novaka i Martona. Prethodna dva dobio je srpski teniser (US open 2018. i Doha 2019. godine).

13.52 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen četvrtfinalnom meču između Novaka Đokovića i Martona Fučoviča. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa Vimbldona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading