KO JE ĐOKOVIĆEV PROTIVNIK U PRVOM KOLU? Velika je nada britanskog tenisa, a već je igrao u finalu Vimbldona
EPA-EFE/WILL OLIVER

Može se reći da je Đoković dobro prošao na žrebu, opširnije o tome pročitajte OVDE, a u prvom kolu za rivala ima Džeka Drejpera.

Ko je Đokovićev prvi protivnik?

Novak se na startu sastaje sa britanskom uzdanicom Džekom Drejperom.

Drejper ima samo 19 godina i u Velikoj Britaniji velike nade polažu u njega. Biće ovo njegov debi na Grend slem turniru i imaće tu čast da zaigra na centralnom terenu protiv svetskog broja 1. Nema nikakve dileme da će pred domaćom publikom želeti da se predstavi u što boljem svetlu i da će pokušati da napravi senzaciju. 

KO JE ĐOKOVIĆEV PROTIVNIK U PRVOM KOLU? Velika je nada britanskog tenisa, a već je igrao u finalu Vimbldona

EPA-EFE/VICKIE FLORES

 

Džek je 2018. godine bio finalista Vimbldona i očekivalo se da će brže napredovati, ali je usledio period stagnacije, pa je trenutno 250. teniser sveta. 

Visok je 191 centimetar, levoruk je i igra dvoručni bekhend. Ima snažne udarce, a dosta se oslanja na forhend i može da bude nezgodan na travi.

Đoković će morati da bude oprezan

Jasno je da je Đoković apsolutni favorit i sve osim njejgove sigurne pobede bilo bi ogromno iznenađenje. Ipak, moraće da bude maksimalno oprezan, jer je Drejper u dosta dobroj formi. 

Drejper je odigrao tek četiri meča na ATP turu. Debitovao je u Majamiju gde je kolabirao tokom prvog meča. Imao je zdravstvenih problema izazvanih velikom vrućinom u Majamiju i bio je primoran da preda meč Mikaelu Kukuškinu, koji je dobio prvi set 7:5. 

Posle Majamija samo je na još jednom ATP turniru igrao u glavnom žrebu. Bilo je to na turniru u Kvinsu, gde je pokazao zavidnu formu.

KO JE ĐOKOVIĆEV PROTIVNIK U PRVOM KOLU? Velika je nada britanskog tenisa, a već je igrao u finalu Vimbldona

EPA-EFE/WILL OLIVER

 

U prvom kolu je u dva taj-brejka pobedio favorizovanog Italijana Janika Sinera, da bi na isti način eliminisao i Kazahstanca Aleksandera Bublika. To znači da igra dosta dobro odlučujući 13. gem i da je veoma koncentrisan. 

Nakon pobeda nad Sinerom i Bublikom, izgubio je u četvrtfinalu od Kamerona Norija sa dva puta po 6:3.

Već sada se zna da će Đoković i Drejper otvoriti turnir, pošto tradicija Vimbldona nalaže da aktuelni osvajač igra prvi meč.

Susret Novaka i Džeka zakazan je za ponedeljak od 14 časova po našem vremenu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading