KONAČNO JE NEKO TO REKAO! Nema više velike trojke - SAMO NOVAK ĐOKOVIĆ!
AP/Michel Euler

 Renomirani teniski portal "Tennisbuzz" rešio je da jednom kolumnom odagna sve sumnje oko statusa Srbina.

Njihov zaključak je jasan - "Više ne postoji 'velika trojka' koja dominirao tenisom, već samo Novak Đoković"!

Upravo to je naslov teksta u kojem se svetu jasno stavlja do znanja da Rodžer Federer i Rafael Nadal više nisu deo tog famoznog tima koji dominira tenisom.

- Ovo gotovo sigurno nije popularno mišljenje, ali sve je teže negirati da su Nadal i Federer u padu kao sile u muškom tenisu. Federer, koliko god da je briljantan bio, nije osvojio grend slem od Australijan opena 2018. i jedva da je igrao polovinu vremena od tada - navodi se u tekstu.

KONAČNO JE NEKO TO REKAO! Nema više velike trojke - SAMO NOVAK ĐOKOVIĆ!

EPA

 

 

Potkačili su i Nadala.

- Nadal, sa druge strane, pokazuje znake da nije ono što je bio. Izgubio je grend slem meč nakon što je vodio 2:0 u Australiji ove godine, prošle nedelje je svojevoljno odustao od jednog grend slema što mu se dešava drugi put u godinu dana, jer se ne oseća da može da svoju formu dovede na najviši nivo.

Dominacije više nema.

- Postoji samo jedan igrač od njih trojice koji je ostao na nivou 'velike trojke', to je Novak Đoković. Trenutno mlađi igrači su daleko od toga da ga pobede baš kao što su i nekada bili. Zverev nije mogao da pobedi Srbina sa pokidanim abdomenom u Australiji, a Medvedev nije mogao ni da mu priđe u finalu. A tu je i Cicipas koji je imao dva seta prednosti u finalu Rolan Garosa i nije mogao da ga pobedi.

Zaključak je više nego jasan.

- Nostalgija i legat su važni u sportu. Ali vreme je priznamo da je termin 'velika trojka' počasna titula kojom prepoznajemo sjajno vreme u istoriji tenisa. Ali hajde da razrešimo sve dileme - 'Velika trojka' nije dominantna sila u muškom tenisu. Novak Đoković jeste - navodi se u kolumni renomiranog portala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading