FEDEREROV BIVŠI TRENER SE POKLONIO ĐOKOVIĆU! Jednom rečenicom je zapušio usta Novakovim kritičarima!
EPA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je po drugi put u karijeri Rolan Garos i tako stigao do 19. Grend slem titule u karijeri. 

Novak je tako postao jedini igrač u open eri koji je svaki Grend slem osvajao makar po dva puta i svima je postalo jasno da je već sada verovatno najbolji teniser svih vremena, uprkos tome što Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju jedan slem više. 

Nekadašnji trener Pita Samprasa i Rodžera Federera Pol Anakon poručuje da je Đoković najdominantniji teniser današnjice.

- Mislim da je Novak Đoković neko koga ’radi’ pisanje istorije. Stao je na put dvojici verovatno najtežih i najvoljenijih ljudi u istoriji ovog sporta i zato to publika ne ceni koliko bi trebalo. Po meni je sramota što se Novaku ne odaje priznanje u meri u kojoj je zaslužio - rekao je Anakon za američke medije. 

FEDEREROV BIVŠI TRENER SE POKLONIO ĐOKOVIĆU! Jednom rečenicom je zapušio usta Novakovim kritičarima!

EPA

 

Potom je Anakon izneo smažne argumente.

- Od 2011. je osvojio 18 grend slem turnira dok su Rodžer i Rafa zajedno osvojili 15. Osvojio je 31 masters turnir iz serije 1000 dok su Federer i Nadal zajedno osvojili 28. Osvojio je četiri završna Masters turnira, njih dvojica samo jedan. Novak je na prvom mestu ATP liste proveo 324 nedelje! Možete da volite koga hoćete, ali morate da se držite činjenice. One kažu: Novak je najdominantniji teniser poslednje decenije. To je jednostavno tako - naveo je čuveni američki stručnjak. 

Anakon je izneo šta je Novakovo najjače oružje.

- Đoković je neverovatan. On je najbolji riterner kojeg sam video u ovom sportu. Takođe i jedan od taktički najboljih igrača - rekao je Amerikanac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading