Hvala ti, Nole!
EPA

 

Iako nije dovoljno, nije teško reći - Hvala!

Za čoveka koji je toliko toga uradio i toliko puta nas obradovao,  reći "Hvala" je najmanje što možemo. Zato, Novače Đokoviću, hvala ti za sve.

Hvala ti, Nole, što si nas ponovo učinio ponosnima. Što možemo zajedno sa tobom da se radujemo i kažemo da živimo u eri najboljeg tenisera na svetu.

Hvala ti, što i kada se svi raduju jer njihova reprezentacija igra Evropsko prvenstvo i mi imamo razloga za slavlje. Što svakim danom pokazuješ kako je lepo probuditi se i osetiti se ponosno što možemo da kažemo da smo iz Srbije.

Hvala ti, Nole!

EPA

 

Hvala ti, što si osvojio 19. grend slem titulu i naterao nas da nikad više verujemo da ćeš taj broj uskoro povećati. Hvala ti za svaku od njih, podjednako, jer je za svaku proliveno mnogo krvi, suza i znoja.

Hvala ti, Novače, što si uvek tu za svoj narod i svoju zemlju, što pomažeš uvek kada je teško. Što ne želiš da se o tvojim humanim gestovima priča iako su veliki kao kuća.

Hvala ti što pokazuješ svima ko su Srbi i kako smo uvek tu jedni za druge. Što se nikada ne predaješ kada je teško, nego ustaneš, otreseš prašinu i nastaviš još jače.

Hvala ti, što smo se budili da bi gledali tvoje mečeve u cik zore i ostajali do kasno u noć. Što zbog tebe nasmejani idemo na posao i vraćamo osmeh na lice čak i kada nam nije dan.

Hvala ti, Nole!

EPA

 

Hvala ti što si deo razgovora na kafi kod komšinice Marije, ili u kafiću kod Brke. Što si nas naterao da se svi razumemo u tenis i vodimo rasprave o tome kako je trebalo da udariš lopticu.

Hvala ti što nas deke i bake zovu da pitaju "Kada igra moj Nole". Što ti zaista jesi naš i uvek ćeš biti.

Hvala ti što se zbog tebe nerviramo jer potajno znamo da će uvek sve biti u redu. Što mnogi mališani zbog tebe počinju da treniraju tenis.

 

 

Hvala ti što si nas naterao da zamrzimo Nadala i Federera iako su oni sigurno jako dobre osobe.  Što su njih dvojica postali naši najveći sportski neprijatelji jer uvek želimo da si ti ispred svih.

Hvala ti što zbog tebe nije bitno da li navijamo za Crvenu zvezdu ili Partizan. Što smo zbog tebe svi ujedinjeni.

Hvala ti, Nole što si se vratio posle one povrede 2017. godine jer ništa nije bilo isto bez tebe. Što uvek daješ 101 odsto sebe, čak i kada svi drugi misle da je gotovo.

Hvala ti za svaki poen koji nas je naterao da skočimo iz stolice i vrisnemo od sreće. Što si Srbiju vratio na sportsku mapu sveta.

Hvala ti, Nole!

EPA

 

Hvala ti što komšije svaki put kada osvojio neki turnir puštaju vatromet. Što tada i psi laju u komšiluku pa mi sa osmehom kažemo da "i oni slave tvoju pobedu".

Hvala ti, Nole, što kada strancima kažemo tvoje ime, odmah se sete Srbije. Što si bezbroj puta pokazao kako se poštuju srpski običaji.

Hvala ti što deca imaju pravog idola i čoveka na koga mogu da se ugledaju. Što su mnoge sobe izlepljene tvojim posterima, a pozadine računara i mobilnih telefona tvojim slikama.

Hvala ti za svako "Ajde", "Idemo", "Tako je"... Što svakim urlikom pokažeš koliko ti je stalo da ostvariš svoj cilj.

Hvala ti, Nole!

EPA

 

Hvala ti što si odlučio da se baviš tenisom, a ne skijanjem (mada bi za ovo mogli da se zahvalimo i tvojim roditeljima).

Hvala ti što i kada su bombe padale oko nas ti nisi odustao od svojih snova i nastavio se da radiš ono što voliš. Što i svoju decu učiš pravim vrednostima i pokazuješ da si sjajan roditelj.

Hvala ti što smo već napamet naučili kada počinje koji turnir i na kojoj podlozi se igra. Što smo zbog tebe odlučili da uplatimo termin na šljaci i isprljali patike, ali nam je sve to postalo smešno.

Hvala ti što si uvek dostojanstveno odgovarao na sve vrste kritika i što nikada nisi dozvolio da te one slome. Što si uvek bio pravi džentlmen, čak i kada su te vređali i izazivali da budeš kao oni.

Hvala ti, Nole!

AP Photo/Michel Euler

 

Hvala ti za svaku nedelju koju si proveo na prvom mestu i unapred ti hvala za svaku narednu. Za svaki pehar koji si osvojio, a bilo ih je mnogo.
Hvala ti jer ćeš prestići taj rekord od 20 grend slem titula i svima pokazati da ne postoji ništa što ne možeš da dostigneš.

Hvala ti, Novače što ćemo našoj deci i unucima sa osmehom na licu pričati o tebi, kada nas pitaju " ko je bio Novak Đoković".

Hvala ti što si se zauvek upisao u istoriju i što zajedno sa tobom posle svakog turnira ponosno pevamo "Bože pravde".

Hvala ti, što zbog tebe jedva čekamo naredni turnir i priliku da opet žurimo kući kako bi gledali tvoj meč. Što ćeš osvojiti to zlato na Olimpijskim igrama i što ćemo zajedno slaviti na dočeku kod Skupštine.

Hvala ti, Nole!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Nevena

14.06.2021 08:22

Hvala piscu teksta. Imam sezdeset godina,prvi put se olglasavam povodom nekog teksta,a ovaj je to zaskuzio. Hvala sto se jutros osecam tako ponosno i srecno.

Marko

15.06.2021 12:12

@Nevena - SVE POHVALE ZA TEKST .U NJEMU JE SVE REČENO .JOŠ JEDNOM ,NOLE PUNO HVALA.

Олга

14.06.2021 08:34

Хвала ти наш Велики,добри,хумани Ноле, што те је драги Бог нама подарио,што ти је дао ум који блиста,разум и снагу која те краси.Ја сам бака од 73 године и волим те што си такав и што си наш,налепши,најбољи,најпаметнини и што за сваког без обзира какав је ко према теби имаш увек лепе речи.То краси само велике људе ,а таквих је у ово сурово време јако мало.Зато живео ти нама ,твојим родитељима и твојој породици,дуго,дуго,дуго да те гледамо и радујемо се твојим успесима.

Vanesa

14.06.2021 08:39

Svaka čast za tekst!!!Hvala Novače!!!

gedža

15.06.2021 13:39

Hvala i Vama gospodine Milenoviću za najlepši tekst o No1etu,a pročitah skoro sve o njemu, a ovaj je sažeo i sva naša osećanja. Idemoooooo No1eeeee ajmoooooooo