HTELA SAM DA SE UDAM ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Osvajala trofeje sa Srpkinjom, postala najveća senzacija Rolan Garosa i šokirala priznanjem! (VIDEO)
EPA

 

Upoznajte lepu Ukrajinku o kojoj bruji teniski svet.

Nije sporna činjenica da je na ovogodišnjem Rolan Garosu bilo mnogo iznenađenja kada je u pitanju konkurencija dama, ali je malo ko očekivao da će jedna 18-godišnjakinja uspeti da pripreti najboljima.

Bez izgubljenog seta do osmine finala

HTELA SAM DA SE UDAM ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Osvajala trofeje sa Srpkinjom, postala najveća senzacija Rolan Garosa i šokirala priznanjem! (VIDEO)

EPA

 

Lepa Marta Kostjuk umalo je uspela da iznenadi i devetu na svetu Igu Švjontek. U prva tri kola nije izgubila ni set. Redom je savladala čuvenu Špankinju Garbinje Mugurusu (6:1, 6:4), Kineskinju Ženg (6:3, 6:4) i Ruskinju Gračevu (6:1, 6:2), ali je Poljakina bila bolje. 

Međutim, ovo je samo dokaz predanog rada i nagoveštaj da bi mlada Marta mogla uskoro da postane nova Marija Šarapova ili možda nova Naomi Osaka. Svakako da je stiglo vreme nekih novih šampionki.

Mislila da će se udati za Đokovića

 

 

Teniskoj javnosti Kostjukova je postala interesantna kada je sa svega 15 godina debitovala na grend slemu i to pobedom u prvom kolu Austrijalijan opena. Već tada je bilo jasno da se radi o ozbiljnom talentu.

Prilično je zanimljiva bila njega izjava pre nekoliko godina kada je priznala da je kao mala bila zaljubljena u našeg Novaka Đokovića. Lepa Marta bila je ubeđena da će se jednog dana udati za srpskog asa, sve dok nije shvatila kako to funkcioniše.

- Kad sam bila mala, nisam imala idole. Volela sam da gledam Novaka Đokovića. Sve do devete godine sam mislila da ću se udati za njega - rekla je svojevremeno Kostjuk.

 

 

Sigurno da je i samom Novaku ovako nešto bilo prilično simpatično.

Osvojila Austrialijan open u paru sa Srpkinjom

 

 

Njena povezanos sa Srbijom nije stigla samo preko opčinjensoti Novakov već je i na profesionalnom planu ostvarivala uspehe kada su u sve bili umešani Srbi, tačnije Olga Danilović.

Naša lepotica i Kostjukova često su u juniorskoj konkurenciji igrale kao dubl partnerke pa su 2017. godine zajedno osvojile US open što im je bio najveći zajednički uspeh.

U karijeri je do sada osvajala tri singl ITF titule u Mađarksoj, Egiptu i Australiji, dok ih u dublu ima pet. Pored pomenutog US opena, još jednom joj je povezanost sa Srbijom bila "talična" jer je u Novom Sadu osvojila ITF titulu u dublu 2016. godine, pored toga do trofeja je stigla u Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Poljskoj.

Sledeći izazov je Vimbldon.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading