KRALJ MAROKA, TRI OPERACIJE I "UBICA" VELIKIH! Ko je teniser koji je u mesec dana rastužio Federera i Tima? (FOTO)
EPA

 

Trenutno nema veće senzacije na Rolan Garosu od "penzionera" iz Španije.

Ne mora uvek neki mladi teniser da bude senzacija jednog velikog turnira. Da je to moguće dokazao je sjajni teniser Pablo Anduhar (35) koji je napravio najveću senzaciju u prvoj rundi Rolan Garosa ove godine.

Odavno prežaljeni Španac uspeo je da u roku od 12 dana na dva različita turnira zaustavi velike favorite. Prvo legendu Rodžera Federera u "njegovoj kući" u Švajcarskoj na turniru u Ženevi, a onda i Dominika Tima na najvećem grend slem turniru na šljaci - Rolan Garosu.

Povrede ga naterale da razmišlja o penziji

KRALJ MAROKA, TRI OPERACIJE I

EPA

 

Malo ko se nadao da bi Anduhar mogao da priredi ovako nešto, ali je pokazao da ni u 35. godini još uvek nije za bacanje. Pomenuli smo da je odavno prežaljen, a ako se pitate zašto je dobio taj nadimak, odgovor je jednostavan.

U periodu od marta 2017. do aprila 2018. godine, Pablo Anduhar je imao tri operacije lakta. Gotovo dve godine nije ni mogao da razmišlja o tenisu, tada je bio fokusiran samo na oporavak. Razmišljao je da se povuče, da ode u penziju, ali nije se predao.

Mnogi su zaboravili na njega, pao je na ATP listi i našao se blizu 2000. mesta. Međutim, sve to ga je dodatno motivisalo da ponovo uzme reket u ruke. Povratak je bio prilično impresivan jer je na prvom grend slemu nakon oporavka (US openu) stigao do osmine finala. To mu je bio i najbolji rezultat na nekom od četiri grend slema u karijeri.

Nekrunisani kralj Maroka

KRALJ MAROKA, TRI OPERACIJE I

EPA

 

Kada kažemo da je Anduhar kralj Maroka, to zaista i mislimo. U profesionalnoj karijeri osvojio je četiri ATP titule serije 250, a tri od njih izvojevane su na severu Afrike, u Maroku.

Prve dve osvojene su u Kazablanci 2011. a onda i odbrana titule 2012. godine. Sledeća je bila u Gaštadu 2014. da bi nakon povratka iz povrede 2018. godine ponovo pokorio Maroko, ovoga puta na turniru u Marakešu.

Pored toga ima i sedam čelendžera, ali mu je Maroko doneo najveću zaradu. Od 5.800.000 dolara, koliko je zaradio u karijeru, čak 1.500.000 je stiglo iz afričke države.

Lajović redovna mušterija

KRALJ MAROKA, TRI OPERACIJE I

EPA

 

Nekada 41. teniser na svetu, što mu je ujedno i bila najbolja pozicija, sada ima nešto lakši put na Rolan Garosu. Naročito jer je eliminisao četvrtog nosioca. U drugoj rundi će se sastati sa Federikom Delbonisom, iskusnim Argentincem.

U karijeri nije odigrao mnogo duela protiv naših tenisera i retko protiv koga ima nešto ubedljiviji skor, ali Dušan Lajović nikako ne ume sa Anduharom. U dosadašnjim pet duela Španac ima četiri trijumfa, uz jednu pobedu Ducija.

Od ostalih igrača na "nuli" je sa Jankom Tipsarevićem sa kojim ima skor 1:1, dok Filip Krajinović, Novak Đoković i Viktor Troicki vode u međusobnim okršajima (1:0 i 2:0, 2:0). Sa Laslom Đereom i Miomirom Kecmanovićem se još uvek nije sastao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading