ŠPANAC ZGROZIO PLANETU! Izjava o teniserki koja se povuka sa Rolan Garosa napravila haos, ovo mu nije trebalo!
Tanjug/Ap

Da li je ovim potezom prešao granicu?

Kanadska teniserka Naomi Osaka odlučila je da se povuče sa učešća na Rolan Garosu. Ona se na tako nešto odlučila nakon što joj je zbog nepojavljivanja na konferenciji za medije zaprećeno da će biti diskvalifikovana sa narednih turnira.

Osaka je nakon odluke objavila poruku na društvenim mrežama u kojima je otkrila sa kakvim se sve problemima suočava.

ŠPANAC ZGROZIO PLANETU! Izjava o teniserki koja se povuka sa Rolan Garosa napravila haos, ovo mu nije trebalo!

Tanjug/Ap

 

- Istina je da sam imala duge periode depresije posle US Opena 2019. i da sam se stvarno jako teško s tim nosila. Svi kojime poznaju, znaju da sam introvertna, kao što svi koji su me videli na turnirima znaju da često nosim slušalice koje mi mnogo znače da umirim moju anksioznost koja se javlja u društvu drugih ljudi. Iako su teniski novinari uvek bili ljubazni prema meni (želim da se izvinim svim 'kul' novinarima koje sam možda povredila), ja ne spadam u one kojima je sasvim prirodno da se javno obraćaju - jer doživljavam ogromne talase anksioznosti pre razgovora sa svetskim medijima. Veoma se unervozim i onda mi je postalo jako stresno da se iznova i iznova trudim i dajem najbolje moguće odgovore. I ovde u Parizu sam se osećala veoma ranjivom i anksioznom, i zato sam poželela da se zaštitim tako što sam najavila da ću preskakati konferencije za štampu. Na vreme sam to najavila, jer sam osetila da su pravila (o obaveznom pojavljivanju pred novinarima) zastarela u nekim svojim segmenitma i to sam htela da istaknem - poručila je, između ostalog, Osaka.

 

 

Nedugo nakon toga oglasio se i Rafael Nadal, koji je kratko prokomentirao Osakinu odluku. Njegova poruka podelila je teniski svet. Dok ga jedni podržavaju, drugi ga osuđuju.

- Razumem ja Osakinu odluku, ali, znate, bez medija koji pišu vesti o nama i uspesima koje ostvarujemo širom sveta, mi verovatno ne bismo bili ono što sada jesmo - rekao je Španac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Bane

02.06.2021 06:26

Rafa, stavi prst na čelo umesto u dupe, odakle ti, očito, dolazi pamet!