ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ ŠAMPION! Ivanišević otrkio malo poznate detalje o Novaku
EPA-EFE/DAVE HUNT

Od malih nogu Nole je nagoveštavao da će biti najbolji! 

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević otkrio je detalje svog prvog susreta sa najboljim teniserom sveta u razgovoru za "Bi-Bi-Si" uoči Rolan Garosa u kojem su učestvovali još Nikola Pilić i Boris Beker.

Nekoliko meseci pre osvajanja Vimbldona 2001. godine Ivanišević je na treningu sparingovao sa Đokovićem koji je tada imao samo 13 godina.

- Odigrali smo prvi set i onda je on prišao meni i dao mi čokoladu jer je mislio da sam ostao bez energije. Tada je već bio poseban. To ne može da se nauči ili obuči - otkrio je proslavljeni hrvatski teniser. 

Novakov šampionski mentalitet

Ivanišević je zatim objasnio kakav je mentalitet već tada Novak posedovao.

- U to vreme uopšte nije bio impresioniran jer se igrao sa mnom. Ponašao se kao da se igra sa starijim bratom. Uvek ću se sećati njegovih očiju. Verovao je da je i tada mogao da me pobedi - rekao je Ivanišević.

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ ŠAMPION! Ivanišević otrkio malo poznate detalje o Novaku

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Goran je objasnio i kako je to biti trener jednog od najboljih tenisera svih vremena.

- Da biste bili deo njegovog tima morate brzo da razmišljate. Uvek morate imati pripremljene odgovore i morate biti u stanju da ih pratite. Voli da uči, ali ponekad morate da budete ispred njega, jer ako niste spremni, on vas jednostavno pregazi. Ponekad nije lako, da budem iskren. Veliki je izazov i čast mi je biti tamo, ali to može biti stres od 24 sata. Definitivno nije zdravo, ali kada vidite rezultate, kada vidite da ste deo nečega što može da kreira istoriju, to vas gura napred - istakao je Ivanišević.

Đoković se danas od 14 časova sastaje sa Slovakom Aleksom Molčanom u finalu ATP turnira u Beogradu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading