PRELOMILI!  Nova pravila na ovogodišnjem US openu!
EPA/ Jason Szenes

Teniski savez SAD (USTA) i čelnici WTA i ATP saopštili su danas da na ovogodišnjem US openu i na sedam od devet turnira u SAD neće biti linijskih sudija, već će taj posao obavljati video tehnologija

Saopšteno je da će  hok-aj sistem - sokolovo oko, radiće na svim terenima na njujorškom Ju Es openu i sedam turnira iz američke serije.

USTA se prošle godine oslonila na video tehnologiju i na US openu nije koristila linijske sudije, osim na mečevima koji su igrani na dva glavna terena "Artur Eš" i "Luj Armstrong".

Na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Amerike dogodio se incident kada je prvi teniser sveta Novak Đoković u meču četvrtog kola protiv Španca Pabla Karenja Buste slučajno lopticom pogodio u vrat linijskog sudiju, nakon što je izgubio gem na 5:6.

On je tada diskvalifikovan, čime je prekinut njegov niz od 29 pobeda.

Na ovogodišnjem Australijan openu, na kome je Đoković trijumfovao i osvojio 18. grend slem u karijeri, nije bilo linijskih sudija.

"Ja sam zapravo za tehnologijiu. Mislim da se pokazala kao tačna u ovom s- učaju. Ne vidim razlog zašto su nam potrebne linijske sudije, ako imamo ovakvu tehnologiju - naveo je tada Đoković.

Ovogodišnji Ju Es open počinje 30. avgusta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading