PA DA LI STE VI NORMALNI? Novi sraman napad na Đokovića, i to ne slučajno, baš na njegov rođendan?!
Tanjug/Ap

Po ko zna koji put se pokazalo da zapadni mediji ne biraju priliku ni vreme, samo gledaju kao da napadnu Novaka Đokovića. Na dan kada je najbolji teniser sveta proslavio 34. rođendan, i sprema se za turnir u Srbiji, dve publikacije su simultano, na različitim jezicima objavile dva identična članka, na engleskom i francuskom, sa naslovom: "Na rođendan Novaka Đokovića pogledajmo sve njegove mentalne raspade na terenu i skorašnje kontroverze"!

Da stvari budu još sramnije , ne pominju se nedavno lomljenje reketa ili urlanje na terenu, što je sastavni deo svakog sporta, ali se i dalje smatra nesportskim ponašanjem, iako ga svako radi. Ne, još gore je od toga, jer članci do u slovo navode identične poluistine, zlobna tumačenja i otvorene i dokazane laži.

Nismo ni sumnjali, prvi na spisku "afera" je Adria tour, od koga je prošlo skoro tačno godinu dana. Ovi članci pišu da je Đoković "pokazao prezir i odbacio ozbiljnost koronavirusa". Naravno, ne pominje se da su sve epidemiološke mere tada u Srbiji bile ukinute i da organizacija turnira nije kršila nijedan jedini zakon ili propis.

Jedva čekaju da pišu negativno o Srbinu

Dalje, navodi se za Novaka nesrećni US Open, kada je slučajno pogodio linijskog sudiju, koja je bila obučena isto kao deca za skupljanje lopti. Nećemo vam kačiti snimak, znate i sami da je Đoković samo bacio loptu na tu stranu, kao kada dobacuje skupljačima lopti, a onda se desilo to što se desilo. Naravno, za autora ovih članaka to je bio "mentalni raspad na terenu" i da je "gnevno udario loptu". Sramota!

Treće, kao da se autor drži onog motoa: "hiljadu puta ponovljena laž postaje istina". Piše se da Đoković nije poslušao organizatore Australijan opena da dođe ranije u karantin, već je "imao sopstveni spisak zahteva, od kojih je jedan bio da igrači imaju privatne kuće sa teniskim terenima". Ali, evo, mi da 1.001. put napišemo istinu. Novak je imao svoj, zasebni karantin u kući u Adelejdu, i nije NIKAD imao nikakve zahteve, nego je kao prvi igrač sveta poslušao ostale i uputio MOLBU šefu turnira da se ostalim igračima u karantinu omogući da treniraju. Naravno, koristiti svoj glas da bi pomogao drugima je očigledno loše za ove…

Kao četvrti "skandal" navodi se da je Đoković javno pobesneo na terenu kada je izgubio set u četvrtfinalu od Aleksandra Zvereva. "On se tada prodro i razbio reket". I to je skandal? To je nešto što samo Novak radi?

Naravno, umesto da posle toga dođe bar vest da je Đoković osvojio taj Australijan open, svoj 18. grend slem u karijeri, popravio sopstveni rekord po broju osvojenih slemova u Melburnu, dolazi još jedna tačka:

"Đoković se iznervirao na Rolan Garosu 2018. i u Monte Karlu 2019. i oba puta razbio reket".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milan

22.05.2021 20:40

Sve su u pravu. Srbi ga obozavaju a on najnekulturniji teniser. Pa ako neko pomene njegove ispade - mrze ga jer je Srbin. Nesto se ne secam da su mrzeli Anu i Jelenu kad su bile prve iako su bile 100% Srpkinje a ne kao on 50% u najboljem slucaju.