Novak je i dalje prvi, ali šta se desilo ostalim srpskim teniserima?
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Možda bi predstojeći turnir u Beogradu mogao da bude presudan.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na impresivan način započeo je ovu godinu osvojivši po deveti put u karijeri Australijan open. Zatim su usledila nešto slabija izdanja na turnirima na šljaci, ali je u Rimu, gde je poražen u finalu od Rafaela Nadala, nagovestio da će biti u pravoj formi za Rolan Garos, što mu i jeste prioritet.

Novak je i dalje prvi, ali šta se desilo ostalim srpskim teniserima?

Tanjug/Ap

 

Ipak, ostali srpski igrači imaju i više nego skromnu sezonu iza sebe.

Dušan Lajović

Dušan Lajović je u katastrofalnoj formi. Duci je u seriji od šest uzastpnih poraza i trenutno je 40 na ATP listi.

Iako je u toku sezona na šljaci, podlozi koja njemu odgovara, igra daleko ispod svog nivoa. Zanimljivo da je najbolji rezultat ostvario na prvom Grend slemu, Australijan openu, gde je stigao do četvrog kola, kada ga je u tri seta eliminisao Aleksandar Zverev. 

I umesto da na krilima tog rezultata nastavi sa još boljim igrama, usledio je pad. U Monpeljeu je u prvom kolu poražen od Dominika Novaka, da bi onda u Roterdamu odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri pobedivši Danila Medvedeva. Ipak, u već u narednoj rundi je glatko poražen od Borne Ćorića. 

Novak je i dalje prvi, ali šta se desilo ostalim srpskim teniserima?

Tanjug/Ap

 

U Dohi i Dubaiju je doživeo poraze od Mađara Martona Fučoviča, da bi ga u Majamiju izbacio Frensis Tijafo u drugom kolu. 

Na red je došla šljaka, gde Lajović ove sezone nije ostvario nijednu pobedu! U Monte Karlu je izgubio od Danijela Evansa, na Serbia openu od Federika Delbonisa, a onda su u Minhenu, Madridu i Rimu po srpskog tenisera bili kobni Mekenzi Mek Donald, Denis Šapovalov i Džon Milman.

Filip Krajinović

Nešto bolji od Lajovića je Krajinović. I Filip je, slično kao i Dušan, dosta dobar bio u Melburnu, gde je u pet setova poražen od Medvedeva, kasnijeg finaliste. 

Nakon toga je beležio skromne rezultate i nalazi se odmah ispod Ducija na listi (41. mesto).

Prvo kolo Dohe i drugo Dubaija, sigurno nisu rezultati sa kojima Krajinović može biti zadovoljan.  

Novak je i dalje prvi, ali šta se desilo ostalim srpskim teniserima?

EPA/Rodrigo Jimenez

 

U Monte Karlu i Beogradu porežen je od dvojice Italijana. Na mastersu u Monaku pobedio ga je Fabio Fonjini u osmini finala, dok ga je Mateo Beretini, koji je kasnije osvojio Serbia open zaustavio u četvrtfinalu. 

Krajinović je u Minhenu poražen od Jana-Lenarda Štrufa, da bi u Madridu završio učešće već na startu, pošto je doživeo debakl od Japanca Jošihita Nišioke. 

Nije se Filip proslavio ni u Rimu, s obzirom da je u prvom kolu eliminisan od strane Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima.

Miomir Kecmanović

Kecmanović se, takođe, nekako uklopio u sivilo srpskih igrača. Ima samo 21 godinu i 47. je na svetu, ali se stiče utisak da je mogao više na turnirima od početka sezone. 

Na Australijan openu je suviše lako izgubio od Adrijana Manarina u drugom kolu (6:1, 6:2, 6:4).

U Kordobi je zaustavljen na samom staru, dok je vrlo dobar bio u Buenos Ajresu, gde je dogurao do polufinala u kojem je osvojio tek četiri gema protiv Dijega Švarcmana. 

Novak je i dalje prvi, ali šta se desilo ostalim srpskim teniserima?

EPA

 

Miša je u Akaplku i Majamiju svoja učešća završavao u drugim kolima. 

Potom se u prolećnom delu sezone prilično mučio. U Monte karlu je na otvaranju turnira izgubio od Fabija Fonjinija, zatim je u Beogradu stigao do četvrtfinala, međutim, nije imao nikakvu šansu protiv Đokovića. 

Masterse u Madridu i Rimu okončao je već u prvim kolima.

Laslo Đere

Đere ubedljivo svoj najbolji tenis prikazuje na šljaci, što je i potvrdio plasmanom u finale Kaljarija. 

Laslo je 54. teniser sveta, a godinu je otvorio predajom Dimitru Kuzmanovu u prvom kolu Antalije.

Potom u Australiji nije imao sreće na žrebu, s obzirom da mu je prvi protivnik bio Rafael Nadal i poražen je u tri seta. 

U Buenos Ajresu je u četvrtfinalu izgubio od Kecmanovića, a potom na tri turnira zaredom padao na drugom stepeniku (Santajgo, Akapulko i Majami). 

Zatim je na red došlo spomenuto finale Kaljarija, u kojem je u dramatična tri seta izgubio od Italijana Lorenca Sonega. 

Novak je i dalje prvi, ali šta se desilo ostalim srpskim teniserima?

EPA/Martial Trezzini

 

Onda su na red došla četiri uzastopna poraza (od Karena Hačanova u Monte Karlu, Đanluke Magera u Beogradu, Huana Ignasija Londera u kvalifikacijama za masters u Madridu i od Pabla Karenje Buste u Rimu). 

Đere je u Ženevi dogurao do četvrtinala, gde je u dva seta poražen od Denisa Šapovalova.

U ponedeljak počinje Serbia open 2 i možda bi upravo taj turnir mogao da posluži našim teniserima kao dobra platforma za nastavak sezone. Žreb za turnir u Beoradu pogledajte OVDE

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading