NI KIŠA MU NE MOŽE NIŠTA! Đoković posle šest sati agonije do osmine finala Rima!
EPA

Od gotovog veresija. Ukratko, tako bi mogao da se opiše Novakov prvi meč na Mastersu u Rimu. Srpski as na kraju je uspešno započeo odbranu titule osvojene prošle godine kada je "pao" Dijego Švarcman.

Tejlor Fric je bio lak zalogaj za Noleta, ali mu je problem napravila kiša zbog koje je duel prekinut, a onda nastavljen posle tri sata pauze. Postojala je opcija da se meč pri rezultatu 5:5 u drugom setu pomeri za sredu, ali su organizatori odustali od te ideje.

NI KIŠA MU NE MOŽE NIŠTA! Đoković posle šest sati agonije do osmine finala Rima!

EPA

 

Sama igra našeg tenisera bila je sasvim pristojna, naročito kada se uzme u obzir da je Đoković napravio pauzu i preskočio Masters u Madridu. Čini se da mu je nedostajao takmičarski ritam, a to je osetio i Fric koji ga je na Australijan openu nazvao folirantom.

 

 

Vratio mu je Novak za to sa kamatom. Prvi set rešio je posle ranog brejka, a tako je delovalo da će biti i u drugom. Međutim, probudio se Amerikanac, a onda pretrpeo ri-brejk i na 5:3 se činilo da je kraj. 

Ipak, Srbin se poigravao i dozvolio rivalu da dođe do 5:5, pa je umesto da proslavi pobedu, Novak morao da čeka tri sata kako bi kiša stala, a onda posle taj-brejka overio treću rundu gde ga čeka bolji iz duela Davidoviča Fokine i Norija.

ĐOKOVIĆ - FRIC 2:0 (6:3, 7:6)

Tok meča:

7:6 - KRAJ! Novak siguran u taj-brejku za kraj meča koji je trajao skoro šest sati, uključujući pauzu!

6:6 - Malo se namučio Novak i poslao drugi set u taj-brejk.

5:6 - Po prvi put vodi Fric. Bez problema stiže do servis gema. Čini se da mu je prijala pauza.

19.50 - Igrači su na terenu, kratko zagrevanje i meč se nastavlja!

 

 

19.48 - Pomaže i Novak da se teren što pre osposobi za igru.

 

 

19.46 - Preostali mečevi današnjeg programa su otkazani i pomereni za sredu, osim Noletovog. Samo će Đoković i Fric završiti svoj duel do kraja dana.

 

 

19.15 - Evo pomaka! Kiša je stala, a trenutno se uklanja i zaštitna podloga, čini se da će Novak uskoro na teren.

18.35 - Kiša u Rimu i dalje pada, postoji mogućnost da se duel Novaka i Tejlora pomeri za sredu, ali još uvek postoji šansa da ih do kraja dana vidimo na terenu.

 

 

5:5 - Brejk! Tejlor se ne predaje! Jako loš gem našeg asa i Amerikanac se vratio u meč, a sada se duel prekinuo zbog kiše.

 

 

5:4 - Fric siguran, ali će Novak servirati za pobedu!

5:3 - Imao je Fric sada tri brejk lopte, nudio se Novak, ali Amerikanac nije uspeo da se vrati u meč! Đoković će servirati za pobedu!

4:3 - Sada su as udarci poslužili i Frica. Još uvek se ne predaje Tejlor.

4:2 - Sada Đoković uspeva da potvrdi brejk, novi as dosta mu je pomogao na tom putu.

3:2 - Ri-brejk Novaka! Srbinov odličan odgovor na oduzet servis i sada je jako blizu trijumfa.

2:2 - Amerikanac vraća brejk, Đoković je nanizao nekoliko grešaka, a to je Fric iskoristio i vratio se u drugi set. Kiša pojačava, ali se i dalje igra.

2:1 - Fric sada dosta sigurniji, stiže do prvog servis gema u drugom setu.

2:0 - Srbin potvrđuje brejk i dolazi do novog gema. Fric nema rešenja za Đokovića.

1:0 - Tako je, Nole! Đoković je uspeo da dođe do brejka odmah na startu drugog seta!

PRVI SET:

6:3 - Novak siguran za vođstvo 1:0 u setovima!

 

 

5:3 - Još nije gotovo, Tejlor dolazi do servis gema posle dosta muke, ali sada Novak servira za vođstvo u ukupnom rezultatu.

5:2 - Sada je Fric imao dve brejk lopte, ali ne da se Novak! Uspeo je da izbegne dramu i dođe na gem do osvajanja prvog seta!

4:2 - Nešto lakši posao u ovom gemu za Frica. Uspeva da iskontroliše udarce srpskog asa i smanji zaostatak.

4:1 - Nastavlja Srbin da gazi ka prvom setu. Amerikanac za sada bez šanse da ozbiljnije pripreti.

3:1 - Đoković je sada imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Fric se vraća "iz mrtvih" i dolazi do prvog gema.

3:0 - Namučio se malo Novak, ali uspeva da potvrdi brejk i ostavi protivnika bez dobijenog gema, za sada. Kiša pravi probleme, ali za sada nema prekida meča.

 

 

2:0 - Sjajni Đoković odmah dolazi do brejka! Izgleda da je Srbin rešen da odgovori rivalu na prozivke koje mu je uputio nakon prošlog susreta.

1:0 - Novak siguran na startu, dobar početak meča za Srbina.

15.25 - Meč upravo počinje, prvi servira Novak!

15.20 - Igrači su na terenu, meč uskoro počinje!

15.05 - Meč Beretinija i Basilašvilija završen je pobedom Italijana, pa Đoković konačno može na teren.

14.32 - Đoković je do sada tri puta u karijeri igrao protiv Frica, sva tri meča završena su pobedom Srbina, a poslednji duel na Australijan openu izazvao je veliku pažnju. Novak je vodio 2:0, a onda se povredio i dopustio Fricu da dođe do 2:2, a kada su svi mislili da će Amerikanac preokrenuti Nole je zadao konačan udarac. Nakon tog meča Fric je rekao kako misli da je Novak simulirao.

14.25 - Srbin i Amerikanac na teren izlaze u 15.15, bar za sada tako glasi zvanična satnica.

14.10 - Novak Đoković očigledno neće na teren pre 15.00 s obzirom da se čeka završetak meča Beretini - Basilašvili gde će se igrati treći set.

13.50 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Tejlora Frica. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz "večnog grada".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading