Hamad Međedović i Novak Đoković
instagram/hamadmedjedovic
Hamad Međedović i Novak Đoković

instagram/hamadmedjedovic

Hamad Međedović i Novak Đoković, Foto: instagram/hamadmedjedovic

Svojim sportskim, timskim i individualnim uspesima u protekloj godini, samo su nagovestili još blistavije trenutke u novoj 2021. Oni su vršnjaci, imaju tek po dvadesetak godina, neko i manje, a sportska javnost je već upoznata sa njihovim dosadašnjim dostignućima, što, mora se priznati, nije mala stvar. Sve oči srpskih fanatika će ove godine biti uprte u njih, a nadamo se da će ispuniti i naša i njihova očekivanja. 

Filip Stevanović (Partizan) - 163. večiti derbi (1:1)

Alo/Marko Metlaš

Filip Stevanović (Partizan) - 163. večiti derbi (1:1), Foto: Alo/Marko Metlaš

Stevanović je rođen 2002. godine, igra na poziciji krilnog napadača, a na poslednjem derbiju je bio strelac za crno-bele u večitom derbiju. Koliki je potencijal i talentat, pokazuje i činjenica da su ga pratili mnogi fudbalski velikani. Naime, čitave dve godine je Stevanović bio na radaru Čelsija, četiri puta su ga uživo gledali iz Liverpula, a svoje skaute na utakmice Partizana je zbog njega slala i Borusija Dortmund. Klub iz Humske je imao konkretnu ponudu Nice, pominjao se i Napoli...

Filip Stevanović

Alo/Vladimir Marković

Filip Stevanović, Foto: Alo/Vladimir Marković

Ipak, odlična ponuda se ne odbija, te je mladi Fića, kako ga zovu, prošle godine definitivno presekao i potpisao za Mančester siti, uz dogovor da ostane u Partizanu do kraja sezone. 

Građani imaju običaj da kupuju mlade talente širom sveta i da ih na početku šalju na pozajmice, a Filipu želimo da se što pre nađe u prvom timu Mančester sitija i dokaže čelnicima zbog čega je doveden. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Filip Petrušev (@filip3petrusev)

Filip je košarku započeo u pionirima Crvene zvezde, kratko je bio u Partizanu, pre nego što se sa 14 godina odselio u špansku Vitoriju, u kojoj je naredne dve godine talenat afirmisao u Baskoniji. Nije se tamo dugo zadršao, već 2016. Petrušev odlazi u Konektikat gde započinje sa srednjoškolskim obrazovanjem. Brzo se preselio na Floridu, prešavši na čuvenu Montverde akademiju koji su svojevremeno pohađali igrači formata Džoela Embida, Dianđela Rasela, Bena Simonsa…

Filip Petrušev (Mega)
Filip Petrušev (Mega), Foto: ABA liga/KK FMP

I sam Filip je nedavno izjavio da mu je san da se ove godine prijavi na draft, i da mu je to trenutni cilj. 

Mnogi se u Srbiji pitaju šta nakon Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Jelene Janković i Ane Ivanović. Po svemu sudeći, za budućnost srpskog tenisa ne treba brinuti jer su tu mlade nade - Olga Danilović i Hamad Međedović.

Njeno vreme tek dolazi, a Olga je priznala da se i rado odaziva pozivu da igra za Fed kup, jer, kako kaže, nema ničeg lepšeg od igranja za svoju zemlju i biti u prilici da predstavljaš svoju naciju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga)

Često ga porede i sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Međedović je rođen 2003. godine, još uvek nema veliko iskustvo sa ATP turnira u profesionalnoj karijeri, a najbolji plasman mu je 1.319. pozicija na listi. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @hamadmedjedovic

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga)

I Olgi i Hamadu je zajedničko to što treniraju sa Novakom Đokovićem, tako da ne sumnjamo da će upiti samo ono najbolje od prvog tenisera sveta.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: